Brzom akcijom policijski službenici pronašli izvršioca razbojništva nad radnicom apoteke u Zenici

Brzom akcijom policijski službenici pronašli izvršioca razbojništva nad radnicom apoteke u Zenici
Ilustracija

Dežurnoj službi Policijske stanice Centar je dana 01.11.2014. godine, u 08,45 sati, prijavljeno da je istog dana, u vremenu od 08,25 do 08,35 sati, u Zenici, u ulici Kočevska čikma na broju 17, u apoteci „Kofarm“, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju nožem, izvršeno razbojništvo nad radnicom navedene apoteke, kojom prilikom je iz apoteke otuđena određena količina novca, nekoliko pakovanja tableta, jedna slušalica bežičnog telefona, te ključevi od apoteke, nakon čega se izvršilac udaljio u nepoznatom pravcu.

Odmah po zaprimljenoj prijavi, na lice mjesta su upućeni policijski službenici Policijske stanice Centar koji su potvrdili tačnost navedene prijave, te obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe Policijske uprave I Zenica, koja je na licu mjesta izvršila uviđaj. Izvršenim uviđajem je utvrđeno da je razbojništvo izvršeno na način što je jedno nepoznato muško lice ušlo u apoteku, te odmah po ulasku prišlo radnici navedene apoteke koja se nalazila iza prodajnog pulta, gdje je uz prijetnju nožem iz kase otuđilo sitnog novca u kovanicama u iznosu od oko 200,00 KM, zatim devet pakovanja tableta „Tramal“ 50 mg, jednu slušalicu bežičnog telefona i ključeve od apoteke. Usmjeravajući nož prema radnici, navedeno lice je od iste zatražilo da iz svog mobilnog aparata izvadi korisničku karticu, što je ona i učinila, nakon čega je izašlo iz apoteke, zaključavši ulazna vrata, tako da je navedena radnica ostala u apoteci zaključana. Sa otuđenim predmetima lice se zatim udaljilo u nepoznatom pravcu.

Preduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te hvatanju i pronalasku izvršioca, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I došli su do saznanja, da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice I.D. iz Zenice, višestruki povratnik u vršenju ovih krivičnih djela. Od strane službenika Policijske stanice Centar navedeno lice je pronađeno na platou Autobuske stanice u Zenici, te je u skladu sa članom 25. Zakona o policijskim službenicima ZDK-a, izvršen pregled istog, kojom prilikom je kod navedenog lica pronađen dio otuđenog novca i tableta. Navedeni predmeti su oduzeti, dok je I.D. lišen slobode i priveden u službene prostorije za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je dana 02.11.2014. godine, od strane Policijske uprave I, dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:

  • D., rođenog 1983. godine, iz Zenice,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona FBiH.

MUP ZDK

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE