Dječak koji je oslijepio jer su ga roditelji zanemarivali na zidu svoje sobe napisao “POMOZITE MI”

Dječak koji je oslijepio jer su ga roditelji zanemarivali na zidu svoje sobe napisao “POMOZITE MI”

Dječak i njegova mlađa sestra bili su predmet zanemarivanja punih 6 godina. Danas se mnogi pitaju, nakon što je sve otkriveno, kako je ovo bilo moguće!?

Danas 12-godišnji dječak koji je ostao slijep nakon šokantnog zanemarivanja od strane roditelja na zidu svoje sobe napisao je potresnu poruku “Pomozite mi”, otkriveno je u izvještaju koji je procurio u javnost ove sedmice.

Capture_uzas_2

Dječak i njegova mlađa sestra bili su predmet zanemarivanja punih 6 godina – od 2007. do 2013. godine. Danas se mnogi pitaju, nakon što je sve otkriveno, kako je ovo bilo moguće!?

Ono su živjeli u krajnje nehigijenskim uslovima, potpuno zanemareni. Mališan je oslijepio od mrene koju je dobio i nije mu pružena adekvatna medicinska njega.

Roditelji, Gillian Hendry i Craig Dick, oboje 34-godišnjaci, su osuđeni prošlog mjeseca na zatvorske kazne, ali se javnost u Velikoj Britaniji, gdje se slučaj dogodio, bavi pitanjem zašto službe nisu reagovale na vrijeme, a spomenuti izvještaj pokazao je da je bilo dovoljno upozorenja, uključujući i ona iz škole, da je potrebno nešto učiniti.

U medijima su objavljene i fotografije nehumanih uslova gdje su djeca živjela, uključujući i ovu dječakove spavaće sobe.

cazin.net

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE