Igrao za velikane, pa ga niko nije htio: Okrenuo se građevini i preko noći zaradio 7.5 miliona

Igrao za velikane, pa ga niko nije htio: Okrenuo se građevini i preko noći zaradio 7.5 miliona

Kada se neki fudbaler oprosti sa 34 godine onda to zvuči kao iznenađenje obzirom da je moderni fudbal pomjerio granice sa odlaske u fudbalsku penziju. 

Ezequiel Garay je vrlo dobro poznato ime većini ljubitelja inostranog fudbala. Tokom 15-godišnje karijere igrao je za niz velikih klubova, između ostalih za Real Madrid i Valenciju.

Sada već bivši argentinski štoper se penzionisao prije dva mjeseca kada mu je istekao ugovor sa Valencijom, a nije ga želio niti jedan drugi klub i to zbog stalnih problema s povredama. 

Međutim, ovaj 34-godišnjak je vrlo brzo pronašao način da zaboravi fudbal i opklada koju je “odigrao” mu se već počela isplaćivati.

Naime, Garay se okrenuo građevini i poslu s nekretninama. Počeo je sa izgradnjom luksuznog naselja, a već je uspio osigurati zaradu od 7.5 miliona eura. Argentinac je već prodao više od 15 kuća čija je pojedinačna vrijednost 500.000 eura. 

“Predstavljam vam novu životnu fazu. Veliki projekat na kojem radim dvije godine sa dosta entuzijazma. Svi u životu imamo snove, i mogu reći da se jedan moj ostvaruje”, poručio je Garay,

Inače, naselje sa luksuznim kućama se zove Gargor Luxury i smješteno je u Valenciji. Naziv je nastao je spajanjem dijelova Garayovog prezimena i njegove supruge Tamare Gorro.

Garay je počeo karijeru u Newellesu, a u Evropu je stigao 2006. godine i to u Racing Santander. Dvije godine kasnije kupuje ga Real Madrid i to za 10 miliona eura.

Nastupao je još za Benficu i Zenit, a 2016. godine kada je dolazio u Valenciju Šišmiši su ga ruskom klubu platili čak 24 miliona eura. Tokom karijere je osvojio 10-ak trofeja.

https://www.instagram.com/p/CUFdfLWtWM4/?utm_source=ig_embed&ig_rid=bad00c62-35c7-4b86-9404-ef5a8ca8d020
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE