NEVJEROVATNA PRIČA: Nakon četiri godine od nestanka dječak pronađen iza lažnih zidova očeve kuće

NEVJEROVATNA PRIČA: Nakon četiri godine od nestanka dječak pronađen iza lažnih zidova očeve kuće

Nevjerovatna priča dolazi iz američke savezne države Georgije. Trinaestogodišnji dječak čiji je nestanak prijavljen 2010. godine pronađen je živ u kući svoga oca. Dječak je pronađen iza lažnih zidova kuće.

Petero ljudi koji su živjeli u kući u Jonesbrou, nekih 17 kilometara južno od Atlante, uhapšeni su i odvedeni u pritvor nakon pronalaska dječaka. Među njima je i dječakov otac.

Premo policijskim izvještajima otac je dječaka držao u kući iza lažnih zidova. Dječak, čije ime nije objavljeno uspio je majci poslati poruku i otkriti lokaciju gdje ga kriju. Majka je nakon toga pozvala policiju, a potom su policajci došli provjeriti navode o djetetu. 

Nakon prve provjere policajci nisu uspjeli pronaći dječaka i otišli su nakon što su stanari negirali navode da je dijete tu. Međutim, nešto kasnije dječak je uspio nazvati majku i objasniti joj gdje se nalazi, a potom ga je policija i pronašla iza lažnog zida u kući. 

Dječak je bio užasnut, izgledao je kao zaleđen od straha”, rekao je jedan od policajaca lokalnoj TV kući. 

U subotu ujutro, kako javljaju tamošnji mediji, dječak je bio odveden majci. Otac, 37-godišnji Gregory Jean, se suočava s optužbama za zatvaranje i okrutno ponašanje prema djetetu, kao i za niz drugih krivičnih djela. Osim njega, za gotovo isto se sumnjiči i 42-godišnja samantha Joy Davis te još troje ljudi. 

WSB TV je saopćila kako je dječak nestao 2010. godine kada je bio u posjeti ocu na Floridi. Komšije kažu da su ga vidjeli više od jednog puta, navodno je izlazio na ulicu te uređivao dvorište.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE