RIZAH JE SPASIO 179 ŽIVOTA: Pogledajte emotivnu priču (VIDEO)

RIZAH JE SPASIO 179 ŽIVOTA: Pogledajte emotivnu priču (VIDEO)

Jedna od najčešće viđenih objava na društvenim mrežama, jeste ta kako je nekom potrebna krv.

U emisiji „Naši ljudi“ Hayat TV, priča Rizaha Karića koja je rasplakala našu Anu, čovjeka koji je 179 puta darivao krv. Čak 50 puta je darivao trombocite, za djecu koja boluju od leukemije.

Rizah već punih 48 godina daruje krv. Govori kako je prvi put darivao krv sa svojih 17 godina, kao srednjoškolac.

  • Kada darujem krv razmišljam samo o tome kome ću pomoći i da li ću mu pomoći. Kada su u pitanju djeca, tu nema puno razmišljanja. Pokušavaš da misliš pozitivno, kako će ta krv ili ti trombociti nekome spasiti život, pogotovo ako je dijete u pitanju. Nama, koji darujemo krv je dovoljno jedno ” hvala ” i vijest da smo nekome spasili život – govori Rizah.
  • On je otac sina koji je također dobrovoljni darivalac krvi. Kako kaže, Rizahov sin je do sada 25 puta darivao krv, te se nada da će ga prestići.

Rizah navodi kako se nikada nije dvoumio kada je u pitanju darivanje krvi iz razloga što su to bili apeli. Kako kaže, on je bio jedini spas tim ljudima.

  • Bio sam predsjednik darivalaca gdje smo brojali oko 800 članova. Darujemo krv širom Bosne. Nedavno smo čak imali svečan doček i kod načelnika Brčkog. U većini slučajeva ne znamo kome darujemo krv, dobijemo poziv iz bolnice i to je to. Nakon saobraćajne nesreće, mom ocu rahmetli je bila potrebna krv, te sam čak dva puta u dva dana donirao gdje mi je pozlilo. Nakon toga, meni je bila potrebna krv, te su mi je vraćali. Meni je u tom trenutku život mog oca bio važniji od mene – navodi Rizah.

Karić je bio borac Armije Republike Bosne i Hercegovine i komandant u Starom Gradu. On govori kako ga ni rat nije zaustavio da daruje krv kada je to bilo potrebno.

  • Mnogo je slika iz rata koja ostaju urezana u sjećanja kada je trebalo pomagati saborcima, prijateljima, to se ne zaboravlja – ispričao je Rizah u emisiji “Naši ljudi” koju nedjeljom od 18 sati gledate u programu Hayat TV.
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE