Epilog sukoba navijača: Privedena čak 21 osoba, terete se za četiri krivična djela

Epilog sukoba navijača: Privedena čak 21 osoba, terete se za četiri krivična djela

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona oglasilo se saopštenjem za javnost u kojem je pojašnjen sukob navijača koji se u subotu dogodio u Mostaru.

Epilog sukoba u Mostaru je više povrijeđenih osoba, od kojih je jedan mladić teže povrijeđen, dok su dvojica policajaca zadobila lakše povrede. Sukob se dogodio nešto prije 14 sati, a nakon sat vremena policija je uspjela uspostaviti javni red i mir.

U saopštenju MUP-a HNK navodi se da je do sukoba došlo nakon što su navijači Veleža precrtali grafit pristalica Zrinjskog. Policija je nakon dolaska uputila upozorenje navijačkoj grupi Red Army pošto su pripadnici Ultrasa dolazili iz suprotnog pravca.

“Policijski službenici pokušali su spriječiti fizički kontakt i tuču navijačkih grupa upozorenjem, a to su tek uspjeli upotrebom službenog naoružanja i pucali su više hitaca upozorenja u zrak, sve u cilju spašavanja osobe koja je ležala na pločniku nepomična. Oko 15 sati uspostavljen je javni red i mir. Jedna osoba od sudionika nereda je teže povrijeđena i dva policijska službenika zadobila su lakše tjelesne povrede. Materijalna šteta pričinjena je na dva poslovna objekta”, navodi se u saopštenju MUP-a HNK.

Dalje se navodi da je Sektor kriminalističke policije počeo s provođenjem krim-operativne istrage kojima se utvrđuje identitet osoba koje su sudjelovale u neredima.

Epilog sukoba je i privođenje 21 osobe koja je sudjelovala u neredima. Iz MUP-a HNK se navodi da su sve osobe saslušane.

“Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će proslijeđen nadležnom tužilaštvu. Cjelokupna istraga se provodi pod nadzorom kantonalnog tužilaštva, a osumnjičenje osobe se terete za vršenje sljedećih krivičnih djela: sudjelovanje u tuči, nanošenje teških tjelesnih povreda, oštećenje tuđe stvari i napad na ovlaštenu službenu osobu”, zaključuje se u saopštenju.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE