Pokrenut „Anti-krizni kuhar“

Pokrenut „Anti-krizni kuhar“

„Anti-krizni kuhar“ edukativni je projekt koji ima za cilj pomoć u spravljanju jednostavnih i ukusnih obroka bez prekomjerne potrošnje. U tradiciji prostora na Zapadnom Balkanu postoji obilje ukusnih jela koja su jeftina za spravljanje. Kriza koja već godinama traje promijenila je način razmišljanja potrošača i postoji tendencija promjene navike ka ekonomičnijem odnosu prema izdacima za hranu.

Novinska agencija Atrakcija realizovat će ovaj projekt uz saradnju sa nutricionistima, uvaženim kuharima te domaćim kompanijama.

„Anti-krizni kuhar“ je i svojevrsno upozorenje vlastima da je vrijeme da promijene prioritete i ciljeve svojih politika te da ih usklade sa realnosti prema kojoj uska klasa budžetskih korisnika i parazitska administracija ima državu kao „majku“, a za ostale je maćeha. Nužnost promijene stope PDV-a i uvođenje diferencirane stope kako bi se osnovne prehambene i higijenske namirnice odvojile od luksuza je evidentna, pogotovo ako se ima u vidu da se džrava hvali visinom prikupljenih prihoda od PDV-a, uprkos činjenici da takvi prihodi rastu zapravo zbog stalnog trenda poskupljenja od 2007. godine.

Novinska agencija Atrakcija

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE