Benjamin Burić i dva trenera rukometne reprezentacije BiH pozitivna na koronavirus

Benjamin Burić i dva trenera rukometne reprezentacije BiH pozitivna na koronavirus

Nakon jutrošnjeg PCR testiranja delegacije rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine ustanovljeno je da su tri člana pozitivna na koronavirus, piše klix.ba.

Pozitivne testove dobili su golman Benjamin Burić, trener golmana Mario Blažević i kondicioni trener Muris Đug. Medicinska služba rukometne reprezentacije BiH stavila je u izolaciju Burića i Blaževića, dok je profesor Đug upućen na kućno liječenje u Tuzlu, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

Svi ostali reprezentativci i članovi delegacije dobili su negativne rezultate testiranja na Covid-19 i večeras se nastavljaju trenažne aktivnosti bh. tima.

“Medicinska služba će redovno pratiti zdravstveno stanje reprezentacije te će se nastaviti svakodnevna testiranja na prisustvo koronavirusa”, navodi se.

Inače, ovo je drugi put za golmana bh. reprezentacije da je imao pozitivan test, s obzirom na to da je bio pozitivan i prošle godine, također u januaru na okupljanju reprezentacije. U ovom trenutku ne zna se da li će biti dostupan za Euro, jer mu za nastup trebaju dva negativna testa, pet dana prije prve utakmice na EP.

“Sad sam i zvanično pozitivan, ali se dobro osjećam. Nemam nikakve simptome i nadam se da ću uskoro biti negativan, kako bih se prodružio ostatku ekipe. Sve reprezentacije imaju iste probleme, kao što vidite i niko nije ostao pošteđen. Samo se nadam da ću biti spreman za nastup na Euru, zajedno sa svojim suigračima, kako bismo mogli predstaviti Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu. Ovo nam je poremetilo pripreme, ali morat ćemo dati i više pd maksimuma da se što bolje predstavimo na Evropskom prvenstvu”, rekao je Burić.

Reprezentacija BiH danas je trebalo da odigra pripremi meč protiv selekcije Hrvatske u Osijeku, koji je otkazan nakon što se na antigenskom testiranju prilikom dolaska u Osijek pokazalo da ima zaraženih u bh. timu.

Evropsko prvenstvo počinje 13. januara.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE