U noćnom klubu častio pjevačicu pa dobio brutalne batine: “Premlatili su me na mrtvo ime i prezime…”

U noćnom klubu častio pjevačicu pa dobio brutalne batine: “Premlatili su me na mrtvo ime i prezime…”

Novosađanin Ognjen A. (28) zadobio je teške tjelesne povrede kada su ga u noći između petka i subote zvjerski pretukli pripadnici osiguranja jednog novosadskog kluba u kome je bio s dvije prijateljice.

Kako saznaje Blic, nasilnici su Ognjena tukli prvo u garderobi kluba, a zatim i ispred lokala, a pobjegli su kada su vidjeli policiju i ostavili za sobom izmrcvarenog Ognjena u lokvi krvi!

Ovu informaciju potvrdili su za Blic u novosadskoj policiji gdje saznaju da je potraga za nasilnicima u toku, a kako kaže pretučeni Ognjen tuklo ga je skoro 7-8 mladića rukama, nogama, palicom i teleskopskom palicom.

Ognjen je pored brojnih podljeva i modrica zadobio prelom nosne kosti, rebra i povredu kuka i od nemilog događaja ide od ljekara do ljekara na razne preglede kako bi se detaljno utvrdile povrede zato što je u jednom trenutku i izgubio vid na jednom oku koji mu se na sreću povratio.

– Bilo je jezivo. Mogli su me ubiti. Ne znam zaista čime sam ih tako isprovocirao da me toliko njih tuče i čime sam to zaslužio. Teško mi je. Sve me boli ali na sreću, oporavljam se. Na Hitnoj pomoći gdje su me prevezli nakon incidenta rekli su mi ljekari da sam dobio još dva – tri udarca sigurno bih bio u komi. Tukli su me sigurno pet – šest minuta i mislim da bi neko sitnije građe od mene dobio toliko batina da bi sigurno preminuo – priča za Blic pretučeni Ognjen.

Pretpostavlja, kako kaže, da je osiguranje isprovocirao jer je “kitio” muziku, odnosno penjao se na binu i davao novac pjevačici i klavijaturisti koji su te večeri nastupali u klubu.

– Sjedio sam s prijateljicama u separeu uz binu i baš smo se lijepo provodili jer ja živim u Americi i došao sam na par dana da obiđem roditelje. Davao sam novac pjevačici i klavijaturisti i pjevali smo i uživali. Jedna prijateljica je rekla da je već kasno, da je umorna i da će da ide kući, a ja sam ostao s drugom prijateljicom da dovršimo piće te i mi da krenemo.

Kada smo odlučili da idemo, stao sam na binu koja je ustvari samo jedan izdignuti podij na dvije stepenice i dao još nešto novca pjevačici i klavijaturisti u znak zahvalnosti za lijepo veče i odjednom su se iza mene stvorili momci iz osiguranja. Odvukli su i odgurnuli moju prijateljicu, a onda je došlo još nekoliko njih i odvukli su me prvo u garderobu gdje znaju da nema kamera i počeli krvnički da me tuku rukama, nogama, nekom šipkom i jedan od njih je imao i teleskopski pendrek.

Kako su me tukli, mogli su me ubiti. Onda su me izveli ispred lokala kao da me izbace, ali je u međuvremenu neko pozvao policiju i kada su vidjeli patrolno vozilo pobjegli su – prepričava Ognjen šta se desilo kobne večeri.

Kaže da je klub pokriven kamerama osim garderobe u kojoj su ga tukli i da se na snimkama iz lokala može lijepo vidjeti da on nije pravio nikakve probleme već da se samo veselio i častio muziku te zato smatra da takve batine nije zaslužio.

– Stvarno ne znam šta ih je toliko isprovociralo. Vjerovatno to što sam se popeo na binu. Bez obzira, mogli su mi lijepo reći da to ne radim, a u krajnjem slučaju, ako je to protiv pravila, mogli su me izbaciti iz lokala, a ne da me premlate na mrtvo ime i prezime. Pa čak i da su me udarili jednom ili dvaput dok me izbacuju – razumio bih možda ali ovakvo krvničko premlaćivanje zaista ne razumijem. Ja sam preživio ali to će se možda desiti nekom slabijem pa će ga ubiti – smatra pretučeni Ognjen.

Kako se neslužbeno saznaje, policija je obavijestila nadležno tužilaštvo koje je ovo kazneno djelo kvalificirala kao nanošenje teških tjelesnih povreda što ne znači da, nakon konačnog utvrđivanja stepena povreda koje su nanijeli Ognjenu, možda to djelo bude prijavljeno i kao pokušaj ubistva.

U Novosadskoj policiji kažu za Blic da su identificirali počinitelje te da se za njima intenzivno traga i da očekuju da će uskoro biti procesuirani.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE