ARENA ZENICA: RK Čelik u subotu protiv Gradačca

ARENA ZENICA: RK Čelik u subotu protiv Gradačca
Foto: Dražen

Privremeni oproštaj od Aldina Mehinovića prije operacije

U subotu  –  7. marta, u okviru 18. prvenstvenog kola  u Premijer rukometnoj ligi BiH, rukometaši ,,Čelika”  (početak u 18.00 sati), igraju protiv RK Gradačca. Nakon pobjede u Sarajevu , gdje je Čelik u veoma dobroj utakmici savladao domaću RK Bosnu (RK Bosna – RK Čelik 30:33) – ,,Čelik” se ponovo  vraća na pobjednički  kolosjek: ,,preskočena” je RK Derventa nakon što je igrala neriješeno protiv RK ,,Izviđača” (24:24) i sada je ,,Čelik” na drugom mestu (sa 38 bodova), dok je RK ,,Drventa” na trećem (sa 37), a RK ,,Izviđač” na prvom mjestu ima 40 bodova.

Mnogi su nas prerano otpisali u borbi za titulu prvaka države! Kiks protiv RK Vogošće nas jeste dobro uzdrmao, ali prvenstvo je jako dugo i ima još puno utakmica kao i mogućnosti da i druge ekipe naprave kiks. Važno je da smo vratili samopovjerenje ekipe. Igrali smo dobro u Sarajevu. Posebno ohrabruje povratak u punu formu kapitena Davora Kadića. Sada igramo dvije utakmice kod kuće, kao i Kup protiv RK ,,Krajine”  iz Cazina, tako da imamo velike šanse da i dalje popravljamo  naš visok položaj u bh. rukometu – kaže Adnan Bašić, trener RK Čelika.

Pored utakmice protiv RK Gradačca koja se igra u srijedu 7. marta u Gradskoj areni Zenica, već 11. marta ,,Čelik” igra kod kuće u Areni protiv ,,Krajine”  iz Cazina, a u petak, 13. marta u Gradskoj areni ,,Čelik” je ponovo je domaćin u okviru 19. prvenstvenog kola – ekipi RK Zrinjskog iz Mostara. Ova dva susreta u Gradskoj areni  Zenica, za razliku od onog protiv RK Gradaačca (koji počinje u 18 sati) počinju u 17.00 sati.

Mi možemo i moramo zabilježiti tri nove pobjede u naredna tri susreta, gdje nastavljamo borbu na dva kolosjeka: u prvenstvu i u Kupu BiH. Pozivamo naše vjerne navijače da u što većem broju dođu na ove tri domaće utakmice i podrže nas, a mi ponovo, kao i uvijek,  garantujemo veliku borbenost naših igrača na terenu. Na utakmici protiv RK ,,Gradačca” upriličićemo privremi oproštaj od ekipe i publike našeg ponajboljeg igača Aldina Mehinovića, kojeg  će 11. marta u Novom Sadu operasiti (prednje križne ligamente)  vrhunski regionlani stručnjak za tu vrstu operacije – prof. Dr. Miroslav Milankov.

Nadamo se da će operacija biti uspješna i da će popurani Čupo već naredne jeseni  u septembru zauzeti svoje mjesto u timu ,,Čelika” – izjavio  je  Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

DAKLE: U SUBOTU 7. MARTA U 18,00 SATI (GOSTUJE RK GRADAČAC), U SRIJEDU, 11. MARTA (KUP – DOLAZI RK KRAJINA IZ CAZINA) I 13. MARTA (GOSTUJE RK ZRINJSKI IZ MOSTARA). DOĐITE I PODRŽITE NAJUSPJEŠNIJU OVOGODIŠNJU SPORTSKU EKIPU IZ ZENICE! – PORUČUJU IZ RK ČELIKA.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE