Pod dejstvom droge izazvao nesreću i ubio učiteljicu

Pod dejstvom droge izazvao nesreću i ubio učiteljicu

Odlukom vanpretresnog vijeća Višeg suda u Novom Sadu, Petru Korićancu (21) iz tog grada, osumnjičenom za saobraćajnu nesreću na Zrenjaninskom putu kod Kaća, u kojoj je 7. novembra prošle godine poginula Tijana Bilić (36), učiteljica iz Novog Sada, ponovo je produžen pritvor za još 60 dana.

Pritvor može trajati najduže do 2. avgusta, pa će na glavni pretres 7. jula biti doveden iz pritvora.

Sud, kako su naveli, smatra da i dalje postoje razlozi za ovu mjeru, s obzirom na to da je za krivično djelo koje mu se optužnicom stavlja na teret zaprećena kazna veća od deset godina, a način izvršenja i težina posljedica su doveli do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Ovaj mladić se sumnjiči da je kršeći više normi zakona, između ostalog i vožnjom pod uticajem droge, ugrozio javni saobraćaj, što je za posljedicu imalo smrt Bilićeve.

Učiteljica novosadske osmoletke “Ivo Lola Ribar”, nastradala je kada je na njen “reno klio” naletio Korićanac koji je za volanom “mercedesa”, kako je poslije nesreće utvrđeno, bio pod dejstvom marihuane i kokaina. Učiteljica se vraćala kući iz posjete rodbini iz okoline Zrenjanina.

Novosti.rs

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE