Široki dočekuje Borac, Olimpic gostuje Zrinjskom

Široki dočekuje Borac, Olimpic gostuje Zrinjskom

Bliži se završnica fudbalskih takmičenja u Bosni i Hercegovini. Danas su na rasporedu su uzvratni susreti polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

HŠK Zrinjki – FK Olimpic

Nakon prvog susreta odigranog u Sarajevu koji je završio 0:0 ponovo će se sastati Zrinjski i Olimpic, ali ovaj put Mostaru. Olimpic, najmlađi fudbalski klub u BiH, svoj put u evropska takmičenja traži preko Kupa Bosne i Hercegovine. U prošloj utakmici nije bilo golova, što više znači Olimpicu jer bi se mogli plasirati u finale ukoliko bude neriješen rezultat s golovima.

S druge strane Zrinjski se bori na dva fronta. Trenutno zaostaju samo bod u odnosu na trenutnog lidera ekipu Sarajeva i nije nemoguća opcija da odbrani titulu prvaka BiH. Zrinjski je proteklog vikenda odigrao tešku utakmicu protiv gradskog rivala Veleža i sigurno je da bi to moglo biti prevaga u ovom duelu.

Ove sezone Zrinjski i Olimpic su odigrali jedan susret, a Mostarci su bili bolji rezultatom 1:0. U svim dosadašnjim susretima ove dvije ekipe nešto uspiješniji je Olimpic sa sedam pobjeda, Zrinjski je upisao pet, a samo četiri puta je bilo neriješeno. U zadnjih pet susreta Zrinjski je slavio dva puta i to oba u gostima, dok je  tri puta bilo neriješeno.

Utakmica se igra u večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom s početkom u 18:00 sati.

NK Široki Brijeg – FK Borac Banja Luka

Široki Brijeg u lošoj formi dočekat će Borac u uzvranom susretu koji se igra na Pecari. Borac se nalazi u nešto povoljnijoj situaciji s obzirom na to da je prvi meč u Banjoj Luci završen bez golova. Borac, kao i Olimpic, samo kroz Kup može izboriti takmičenje u Evropi. Ni Borac nije u dobroj formi, jer su na posljednjih 10 mečeva upisali samo dvije pobjede.

Širokobriježani su nakon šest mjeseci izgubili lidersku poziciju u BHT Premijer ligi i preostaje im velika borba ukoliko žele da osvoje dva trofeja. Novi trener na klupi Širokog, Blaž Slišković, kazao je kako nije važno na koji način, ali Borac se mora savladati.

U dosadašnjim duelima nešto bolji je Široki Brijeg s devet ostvarenih pobjeda, Borac je uspio skupiti sedam dok je devet puta bilo neriješeno. Interesantno, u posljednjih devet susreta čak sedam je završeno neriješeno dok je dva puta Široki slavio. U Kupu ove dvije ekipe sastale su se 2009. godine kada je Borac s ukupnih 3:1 prošao dalje i na kraju osvojio takmičenje gdje je u finalu bio bolji od sarajevskog Željezničara.

Susret se igra večeras na stadionu Pecara u Širokom Brijegu s početkom u 19:30 sati.

federalna.ba/Kerim Pecikoza

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE