‘Pinkove zvezde’ mora voditi neko drugi, Milan ide u zatvor

‘Pinkove zvezde’ mora voditi neko drugi, Milan ide u zatvor

Osnovno javno tužilaštvo je podnijelo i dostavilo Osnovnom sudu u Brusu optužni prijedlog protiv poznatog TV voditelja i glumca Milana Kalinića zbog saobraćajne nezgode koju je imao 1. 2. ove godine, prilikom povratka sa Kopaonika.

Kalinić je tog dana džipom “Land Rover” na rizičnoj krivini u podnožju Kopaonika prešao na lijevu stranu kolovoza i sudario se sa mađarskim “suzukijem” u kome je bilo četvero mađarskih državljana.

Tom prilikom vozač “suzukija”, F. G. (49), bio je najteže povrijeđen, pa je iz kruševačke bolnice prebačen u KCS zbog specifičnog stanja, odnosno gubitka jednog bubrega. Dvije mađarske državljanke K. N. i D. K. liječene su još nekoliko dana na Odjeljenju hirurgije i ortopedije u Kruševcu, pa su poslije toga puštene kući.

Milan Kalinić je pozivan u Opštinsko tužilaštvo na eventualni dogovor oko kazne za prekršaj koji je okvalifikovan kao teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, ali se on nije pojavljivao. Poslije prikupljenih dokaza ivještačenja, Osnovno javno tužilaštvo je podiglo optužni prijedlog, pa se očekuje da Osnovni sud u Brusu uskoro zakaže prvo ročište.

Prema optužnom prijedlogu, za Milana Kalinića se traži kazna do četiri godine zatvora.

senzacija.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE