Prvog dana Exit festivala policija zaplijenila više od šest kilograma droge

Prvog dana Exit festivala policija zaplijenila više od šest kilograma droge

Prvog dana Exit festivala u Novom Sadu policija je zaplijenila više od šest kilograma različitih vrsta narkotika od 34 osobe protiv kojih su podnesene krivične prijave.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su državlјanina Slovenije B. G. (1970), kod koga je, prilikom pretresa stana u Novom Sadu u kome osumnjičeni neprijavlјeno boravi, pronađeno 4,1 kilogram amfetamina, 602 grama marihuane, 44 grama kokaina i digitalna vaga.

Zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga B. G. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi i na drugim lokacijama u gradu, policija je kod 33 osobe pronašla 1,1 kilogram amfetamina, oko 85 grama marihuane, tablete “ekstazija” i druge psihoaktivne supstance.

Iz policije je saopćeno da je prvi dan festivala Exit protekao mirno, bez narušavanja javnog reda i mira.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da i ova zaplijena narkotika pokazuje da država drži riječ i da će svi, bilo da su narkodileri ili uživaoci droge, biti kažnjeni i sankcionisani.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE