Bivši reprezentativac BiH Avdija Vršajević je novi nogometaš Sarajeva

Bivši reprezentativac BiH Avdija Vršajević je novi nogometaš Sarajeva

Iskusni desni bek Avdija Vršajević (36) i zvanično je postao novim članom Fudbalskog kluba Sarajevo.

Naime, Nogometni savez Bosne i Hercegovine jučer je u svoj službeni sistem (Comet) registrovao Vršajevića kao igrača Bordo tima, a pravo nastupa stekao je već danas.

Trener kluba s Koševa Feđa Dudić imat će Vršajevića na raspolaganju već za utakmicu narednog kola m:tel Premijer lige BiH koju Sarajevo igra u nedjelju u Zenici protiv Širokog Brijega.

Vršajević na Koševo stiže iz turskog kluba Ümraniyespora i to kao zamjena na poziciji desnog beka za sjajnog Musu Muhammeda koji se nedavno na utakmici protiv Zrinjskog teže povrijedio.

Vršajević je rođen 1986. godine u Tešnju gdje se počeo baviti nogometom. Tu su ga primijetili skauti Željezničara koji ga dovode u svoj omladinski pogon, ali vrlo brzo Vršajević prelazi u Čelik gdje je počeo igrati seniorski nogomet.

Igrao je potom za Spartu iz Praga, Kladno, Tatran, Hajduk, Osmanlispor i Akhisarspor, odakle je u januaru 2021. godine prešao u Ümraniyespor.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je 2012. godine. Skupio je 17 nastupa i postigao dva gola u državnom dresu. Posljednji put za BiH igrao je u martu 2017. godine protiv Gibraltara.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE