PREMIJERNO: Predstava ‘Lekcija za profesora’ u Sinagogi (6.7.)

PREMIJERNO: Predstava ‘Lekcija za profesora’ u Sinagogi (6.7.)

U Sinagogi grada Zenice, u omladinskoj umjetničkoj organizaciji PLANET design, 06. jula u 20 sati premijerno će biti prikazana predstava ''Lekcija za profesora'', rađena po motivima filma “Teaching Mrs. Tingle“, u izvedbi dramske sekcije IMAGIN ON.

941448_10201483347028568_1859396578_nGlavni je lik predstave ambiciozna Leigh Ann Watson, za koju je jedini način da ode iz svog grada je studentska stipendija koja se dodjeljuje najboljem učeniku u školi. Za to joj još jedino treba petica iz istorije, ali postoji samo jedan problem, gos. Tingle, profesor historije koji godinama terorizira učenike, ali i kolege u školi. Prava je noćna mora, poremećeno stvorenje koje igra po vlastitim pravilima i odbija biti zadovoljan, čak i najvećim znanjem. Pametna Leigh Ann Watson je njegova omiljena žrtva…Šta se desi kada dvije cure, i jedan buntovni dečko zarobe profesora historije koji ih psihološkim manipulacijama okreće jedne protiv drugih?

U predstavi igraju:
Ajla Buljubašić
Ajla Heralić
Amila Bjeloglavić
Armina Bihorac
Belma Jaganjac
Kenan Beganović
Sandro Trifković

Glumačka ekipa djeluje pod mentorskom palicom Selme Mehanović.

Rezervacije mijesta i karata po cijeni od 2 KM možete izvršiti na telefon – 061 080 872, a valja istaći kako sav prihod ide u fond za održavanje radionica u organizaciji Planeta.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE