FESTIVAL SEVDAHA: Zlatni vrandučki zvekir osvojila Mirela Beganović iz Zenice (FOTO+VIDEO)

FESTIVAL SEVDAHA: Zlatni vrandučki zvekir osvojila Mirela Beganović iz Zenice (FOTO+VIDEO)

Sinoć je u tvrđavi Kraljevskog grada Vranduk, oko osam kilometara od Zenice, održan Festival sevdaha Vranduk, koji već devetu godinu organizuje zeničko Udruženje “Biseri sevdaha“.

Na ovogodišnjem festivalu sevdaha nastupili su brojni izvođači sevdalinki iz Zenice, Mostara, Sarajeva, Visokog, Kaknja, Viteza i drugih gradova.

Tako su se za prvo mjesto natjecali Harun Varupa, Amina Bajramović, Kenan Dervišević, Mehmed i Muhamed Tukulić, Namik Husnić, Mirela Beganović i Emina Porča.

Svih osam takmičara oduševilo je mnogobrojne posjetioce festivala, a koji su uživali u interpretacijama mladih sevdalija koji su garant da se bh. izvorna muzika ne zaboravlja. Sve učesnike programa pratio je zenički “Rima band”, a u revijalnom dijelu programa nastupili su Emina Hrustić, Refija Muslić, Melika Moranjkić i Nusreta Kobić .

Pobjednica festivala
Prošlogodišnja pobjednica festivala

Tročlani žiri koji su sačinjavali Refija Muslić, Nusreta Kobić i Avdo Ismić (izvršni producent festivala) imali su veoma težak zadatak budući da je ovogodišnja konkurencija bila na zavidnom nivou. Tako je treće mjesto odlukom žirija pripalo Mehmedu Tukuliću iz Visokog, drugo mjesto pripalo je Namiku Husniću iz Mostara, dok je prvo mjesto odlukom tročlanog žirija osvojila Emina Porča iz Sarajeva.

Osim žirija, prisutni gosti su putem zaokruživanja svog favorita odlučili i tri mjesta po odluci glasova publike. Tako je treće mjesto prema mišljenju publike pripalo Muhamedu Tukuliću iz Visokog, a drugo mjesto osvojio je Kenan Dervišević iz Zenice.

Odlukom žirija i glasovima publike osvajač “Zlatnog vrandučkog zvekira” i generalni pobjednik Festivala sevdaha “Vranduk-Zenica 2015” je Mirela Beganović iz Zenice.

[flagallery gid=602]

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE