Zeničaninu prijetio na Facebooku i tražio 300 KM, slao fotografiju polnog organa: Naći ću te u rupi mišijoj, pi**o

Zeničaninu prijetio na Facebooku i tražio 300 KM, slao fotografiju polnog organa: Naći ću te u rupi mišijoj, pi**o

Općinski sud u Zenici proglasio je krivim Muamera Sadibašića zbog krivičnog djela iznude te ga osudio na osam mjeseci zatvora. 

Naime, Zeničanin (29) je osuđen zato što je u junu prošle godine na području Zenice putem interneta, odnosno porukama na Facebooku prijetio A. H. iz Zenice. 

Sadibašić je najprije kreirao lažni profil pod imenom “Emir Smajić”, a zatim se u julu prošle godine javio A.H. i slao mu prijeteće poruke, zahtijevajući da mu uplati 300 KM.

”Poznajem ja tebe vrlo, vrlo dobro iz grada”, “Reci kad si slobodan da se vidimo”, “Znači, naći ću te u rupi mišijoj, p… jedna”, “Samo ikome riječ progovori ili me obriši itd. pozorište je vrlo blizu, a i stan tvoj”, neke su od poruka koje je Sadibašić poslao Zeničaninu.

Kada mu je oštećeni A.H. napisao kako nikada u životu nije dobio takve poruke, Sadibašić mu je odgovorio: “Nisi nikada naletio na koga si trebao”.

Nakon što se A. H. usprotivio, osuđeni Sadibašić mu je poslao fotografiju svog spolnog organa, uz poruku: “Da znaš šta te čeka”, da bi A.H. zatim otišao u policiju i prijavio cijeli slučaj. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE