Drama u BiH: Bačena bomba na kafić

Drama u BiH: Bačena bomba na kafić

U sarajevskom naselju Grbavica danas u jutarnjim satima odigrala se prava drama. Naime, oko 4 sata ujutru aktivirana je eksplozivna naprava u kafiću Jesenjim na Grbavici. 

Ovo je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Naime, kako su kazali iz Operativnog centra MUP-a KS povrijeđenih nije bilo. 

“Pričinjena je velika materijalna šteta u ugostiteljskom objektu. Inspektori vrše uviđaj. Nakon toga bi trebalo biti poznato više informacija”, naveli su iz MUP-a KS.

Podsjetimo, ovaj ugositetljski objekat imao je problema i tokom prošlog mjeseca. Naime, 17. oktobra došlo je do požara u ovom objektu. 

“Policija je u 5.30 obaviještena da je u ulici Hasana Brkića, općina Novo Sarajevo došlo do požara. Tačnije, u ugostiteljskom objektu “Jesenjin” na Grbavici.

Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih, dok je u objektu nastupila materijalna šteta. 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a”, navedeno je tada iz MUP-a KS.

Napomenimo, ovaj kafić je prije nekoliko godina bio i na meti bombaša.

Da budemo precizniji, 02. septembra 2014. godine oko 01:25 sati, obaviještena je policija da je u bašti ovog kafića od strane NN lica došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

Od jačine eksplozije došlo je do oštećenja Centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, koji se nalazi preko puta ovog kafića, na kome su popucali stakleni portali.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE