Kako nakon farbanja vratiti prirodnu boju kose

Kako nakon farbanja vratiti prirodnu boju kose

Kod farbanja kose teško je unaprijed odabrati boju koja će nam pristajati. Međutim, postoji i još jedan problem – šta raditi kada boja počinje da se ispire? Ili kada nam se boja više ne sviđa?

Posjeta profesionalcu

Najsigurniji je način – posjeta profesionalcu. Frizer će vam preporučiti hranljive proizvode i tretmane za kosu koji će vam pomoći da vratite prirodnu boju kose, a neke od proizvoda posjeduju i sami frizeri. Tretmani vraćanja prirodne boje kose mogu biti skuplji, ali kosa će vam barem ostati zdrava.

Osim toga, profesionalac vam može preporučiti proizvod dobar za ponovno farbanje kose ako što prije želite promijeniti njenu boju. Pritom je najvažnije da se rezultati mogu predvidjeti i da se kosa ne uništi. Zato je bolje da posjetite kvalitetnog frizera.

Preparati za skidanje boje

Taj naziv obuhvata proizvode čija je funkcija uklanjanje boje s kose. Ti su proizvodi dio linija profesionalne kozmetike (zato je nekad posjeta salonu neophodna), ali postoje i proizvodi s oznakom “color remover” koje možete naći u drogerijama.

Ako se odlučite za korištenje ovih proizvoda kod kuće, morate uzeti u obzir nekoliko pravila.

Prvo je pravilo da kosa mora biti u dobrom stanju prije nego što primjenite color remover. Pročitajte iskustva na forumima i blogovima, jer o ovim proizvodima postoje različita mišljenja. Ona su izazvana činjenicom da je zdravlje kose kod različitih osoba variralo. Rezultati su bili dobri samo kod onih koji ne boje kosu često, redovno skraćuju vrhove itd.

kosa2

Drugo pravilo: što prije primijenite ovaj proizvod, rezultati će biti bolji.

Ovi su proizvodi dostupni kod brendova kao što su Colour B4, L’Oreal Paris, DeColor, Color Oops, a već za 2o minuta skinuće boju s kose.

Kolor-šampon

Vraćanju prirodne boje kose najbolje je pristupiti kada korijen kose dovoljno naraste da bi se mogla vidjeti prirodna boja kose.

Da biste ubrzali vraćanje prirodne boje kose, birajte blage šampone s oznakom “Clarifying”. Kada korijen naraste, izaberite šampon za bojenje kose (kolor-šampon) za jednu nijansu svjetliju od korijena vaše kose. Nanesite ga po cijeloj dužini kose, od korijena do vrhova. To će pomoći da se smanji jasna granica između obojane kose i izraslog korijena.

prirodna kosa

Slijedite sljedeći postupak: dva puta sedmično prije šampona za bojanje kose koristite šampon s oznakom Clarifying. Za mjesec dana moći ćete se snaći bez šampona za farbanje kose, kosa će vratiti svoju prirodnu boju, prenosi Kolektiv.me.

Zaključak

Kao što ste mogli vidjeti, ako je kosa u dobrom stanju, bilo koja od metoda uklanjanja boje biće uspješnija.

I još jedan savjet od stilista: ako vam se ne sviđa boja, probajte isprobati neke od proizvoda za dodatni i jaki sjaj kose. Kad je kosa sjajna, svaka se boja čini atraktivnijom.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE