Koristite li regenerator za kosu? Je li on ‘prijatelj’ vaše kose?

Koristite li regenerator za kosu? Je li on ‘prijatelj’ vaše kose?

Zdrava sjajna kosa – postoji li neko ko je ne bi volio imati? Većina ljudi koristi maske ili regeneratore nakon pranja kose šamponom da bi bila sjajna. Regeneratori su zaštitni omotači svake vlasi. Također prekrivaju vanjski zaštitni spoj vlasišta ultratankim filmom nakon što je utrljan u kosu i ispran. Takvu je kosu lakše razmrsiti i neće biti kuštrava, bit će podatnija tokom sušenja sušilom i oblikovanja. Maske ili regeneratori također sprječavaju da kosa zimi „leti“ (statički elektricitet).

SAVJETI ZA KORIŠTENJE REGENERATORA ZA KOSU

Regeneratori se trebaju nanijeti na donji dio kose i vrhove gdje kosa doista treba njegu. Regeneratori se ne bi smjeli stavljati na vlasište jer će samo otežati kosu.
Koristite češalj sa širokim zupcima ako odlučite učešljati regenerator u kosu. Ta vrsta češlja najnježnija je prema vlažnoj kosi.
Uvijek temeljito isperite regeneratore i tretmane za kosu. Neisprani će regeneratori samo nepotrebno otežati kosu koja će poprimiti izgled „rezanaca“.

Ako imate mnogo ispucanih vrhova, nanesite malu količinu regeneratora na vrhove kose prije pranja kose šamponom. Time ćete njegovati i zaštititi vrhove kose.
Maske i proizvodi za obnovu kose osobito su dobri kad sušite kosu. Koristite kratak mlaz toplog zraka iz sušila prije prekrivanja kose aluminijskom folijom i ručnikom.

Koristite proizvode za njegu kose koji su izrađeni upravo za vaše trenutačne potrebe. Regeneratori za iznimno oštećenu kosu mogu biti prebogati za tanku i rijetku kosu. Preparati za kovrčavu kosu spljoštit će ravnu kosu.

Prilagodite proizvode za njegu kose sezoni i klimi. Za hladnih dana čak i masna kosa treba više tretmana za njegu nego inače kako bi se smanjili utjecaji suhog zraka izvana i suhog grijanog zraka u prostorima. Na toplim i vlažnim klimama tanka kosa trebat će njegu samo nakon svakog drugog pranja šamponom.

Više nije uvijek bolje. Nanesite preparat za obnovu kose samo u količini oraha i regenerator u količini lješnjaka. Nekoliko kapljica tekućine za obnovu ispucanih vrhova sasvim je dovoljno.

Nemojte pretjerano koristiti regeneratore. Kosa bi mogla početi beživotno visjeti. Ako se to dogodi, operite kosu šamponom za dubinsko čišćenje kako biste obnovili sjaj i volumen kose. Međutim, te šampone za dubinsko čišćenje nemojte koristiti češće od jednom mjesečno.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE