U RS od 1. decembra poskupljuje hljeb

U RS od 1. decembra poskupljuje hljeb
30, March, 2020, Belgrade - Church folk cuisine on French Street used to distribute 2,000 hot meals a day, but as a result of the emergency caused by the coronavirus epidemic, the kitchen no longer works, it decided to distribute essential food and hygiene products to the poor every Monday from early morning until 11am. Photo: M.M./ATAImages 30, mart, 2020, Beograd - Crkvena narodna kuhinja u Francuskoj ulici je delila 2.000 toplih obroka dnevno, ali kako sada zbog vanredne situacije usled epidemije korona virusa kuhinja vise ne radi, odlucila je da svakog ponedeljka od ranih jutarnjih sati pa do 11h deli osnovne zivotne namirnice i higijenska sredstva siromasnima.

U Republici Srpskoj od 1. decembra poskupljuje hljeb za deset feninga, izjavio je za RTRS predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić.

“Zbog rasta cijena energenata i plata pekarskim radnicima, neophodno je da dođe i do rasta cijena pekarskih proizvoda. U prosjeku bi to trebalo da bude pet odsto. Neće poskupiti svi proizvodi, poskupljenje se odnosi na pekarske proizvode koji su punjeni mesom i proizvodima koji sadrže mliječne dodatke”, rekao je Trivić.

Hljeb kao kategorija koja najviše sadrži brašno, građani Republike Srpske će od 1. decembra plaćati 2,10 KM, odnosno skuplje za deset feninga.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE