Frenkie, lokal reprezent: “Rođen da budem prvak, rođen da budem Tuzlak” (VIDEO)

Frenkie, lokal reprezent: “Rođen da budem prvak, rođen da budem Tuzlak” (VIDEO)

“Reexperience” nije, kako se najavljivalo, novi album Frenkieja, već nešto puno više – izdanje zahvaljujući kojem smo dobili priliku procijeniti koliko se “najbrži reper Balkana” mijenjao i razvijao kroz godine, a svi oni koji vole i poštuju lik i djelo tuzlanskog repera imat će priliku poslušati ga sutra.

Riječ je o kompilaciji sastavljenoj od nekoliko novih pjesama te presjeka karijere započete 2005. albumom “Odličan CD” na kojem nam je, više od bilo koga na ovim prostorima, dokazao koliko sličnosti imaju rap i punk. Oni koji su već preslušali “Reexperience” ističu da je postalo kristalno jasno koliko je toga dobroga Frenkie napravio u ovih 10 godina, a zahvaljujući pjesmama koje će šira bublika imati priliku čuti već sutra (13.11.).

Frenkie nema namjeru posustati! U prilogu pogledajte drugi video sa albuma Reexperience i posluštajte pjesmu S.C.A., u pitanju je Frenkijev lokal-reprezent slanog grada a glavni “krivci” za spot koji je sniman u krugu fabrike-deterdženata “Dita” je ekipa “Salt and Flow“. 

brzevijesti.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE