Milan Tegeltija izabran za novog predsjednika FK Borac Banja Luka

Milan Tegeltija izabran za novog predsjednika FK Borac Banja Luka

Savjetnik u kabinetu predsjednika RS-a Milorada Dodika Milan Tegeltija izabran je za novog predsjednika Upravnog odbora FK Borac Banja Luka na večerašnjoj sjednici Skupštine kluba.

Kao što se već najavljivalo nekoliko dana, Tegeltija je večeras izabran na najvažniju funkciju u banjalučkom nogometnom klubu. Kako prenosi Mondo, Tegeltija je jednoglasno izabran nakon što je bio jedini kandidat.

Bilo je još nekoliko imena u igri posljednjih dana, ali je na večerašnjoj izbornoj sjednici jedino Tegeltija bio kandidat.

Tu će pravni savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika naslijediti legendu FK Borac Stojana Malbašića, koji je ulogu obavljao od augusta 2020. godine.

Navijači FK Borac imaju velika očekivanja od novog rukovodstva, pošto je klub proteklih godina i mjeseci imao velike finansijske probleme koji su rezultirali i UEFA-inom finansijskom kaznom.

Do promjene termina došlo je zbog potrebe da FK Borac što prije dobije novo rukovodstvo koje bi imalo dovoljno vremena da tekuću sezonu privede kraju i ostvari zacrtane ciljeve.

Milan Tegeltija je u januaru 2022. godine završio na američkoj crnoj listi zbog, kako su naveli iz State Departmenta, visoke korupcije u periodu kada je obnašao funckiju predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV), a na listi se našla i njegova supruga Tijana

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE