Real pregazio Barcelonu u El Clasicu i plasirao se u finale Kupa kralja

Real pregazio Barcelonu u El Clasicu i plasirao se u finale Kupa kralja

Nogometaši Real Madrida potpuno su nadigrali i savladali Barcelonu rezultatom 4:0 u revanš susretu polufinala Kupa kralja te se plasirali u odlučujući meč za trofej.

Barcelona je u prvom meču slavila rezultatom 1:0 na gostovanju u Madridu i imala je šansu da plasman u finale ovjeri na svom terenu. No, večeras su se uloge potpuno obrnule, a Real odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone.

Start utakmice donekle je pripao Barceloni. Prvo su domaći tražili jedanaesterac zbog igranja rukom Davida Alabe, ali je sudija Jesus Munuera odbio da pokaže na bijelu tačku.

U 10. minuti odlična šansa za domaćina, ali je udarac Sergija Roberta izblokiran. Odgovorio je pokušajem Vinicius Junior dvije minute kasnije, ali nije uspio na drugoj stativi stići do lopte prije Ronalda Arauja.

Uslijedilo je zatišje do finiša prvog dijela, a onda šok za domaće na Camp Nou. Vinicius Junior je pogodio nakon gužve, a loptu je zakucao u mrežu Karim Benzema. Gol je pripisan na kraju Viniciusu jer je potvrđeno da je lopta prešla gol-liniju.

Rezultatom 0:1 otišlo se na odmor, a onda rapsodija Reala u nastavku.

Igrao se 50. minut kada je Luka Modrić ostavio Benzemi povratnu loptu na vrh šesnaesterca, a Francuz postiže vrlo lijep gol za 0:2.

Sedam minuta kasnije penal za goste. Franck Kessie je srušio Viniciusa, a novi gol s bijele tačke postiže Benzema.

U 81. minuti ponovo isti akteri gola Reala. Vinicius je asistirao za Benzemu koji pogađa na prazan gol i tako kompletira hat-trick.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako da je Real upisao jednu od najvećih pobjeda nad Barcelonom posljednjih godina.

U finalu će Real igrati protiv Osasune, koja je sinoć izbacila Athletic iz Bilbaa. Finale Kupa kralja zakazano je za 6. maj i bit će idealna prilika da ekipa Carla Ancelottija ipak ove sezone osvoji trofej pošto je u La Ligi Barcelona neprikosnovena na vrhu.

Rezultat i strijelci:

Barcelona – Real Madrid 0:4 (Vinicius 45+1′, Benzema 50′, 58′, 81′)

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE