Sudija laktom udario igrača Liverpoola, bruje reakcije nakon poteza koji je šokirao javnost

Sudija laktom udario igrača Liverpoola, bruje reakcije nakon poteza koji je šokirao javnost

Pomoćni sudija utakmice između Liverpoola i Arsenala Constantine Hatzidakis nakon kraja prvog poluvremena udario je defanzivca Liverpoola Andrewa Robertsona laktom u lice, a ta situacija izazvala je brojne reakcije engleske javnosti.

Robertson je prigovarao glavnom sudiji Paulu Tierneyju neke stvari iz prvog poluvremena i zbog toga je dobio žuti karton, a kada se situacija malo smirila i kada se činilo da više neće biti tenzija, pomoćni sudija je u prolazu udario lijevog beka Liverpoola laktom u lice.

Iako se na snimku ne može jasno vidjeti da li je Robertson ranije imao kontakt sa sudijom i da li je takav njegov potez isprovociran, odnosno ne može se saznati da li mu je nešto rekao i uvrijedio ga, svakako da je ovakav potez arbitra nedopustiv i zbog toga su se odmah oglasili iz engleskog FA, odnosno njihova sudijska komisija.

“Svjesni smo incidenta koji uključuje pomoćnog sudiju Constantinea Hatzidakisa i defanzivca Liverpoola Andrewa Robertsona u poluvremenu susreta Liverpoola i Arsenala na Anfieldu. Razmotrit ćemo stvar u cijelosti nakon što utakmica završi”, pisalo je u saopćenju.

Ipak, nisu svi mišljenja da je sudija kriv i posebno zanimljiv komentar imao je legendarni Roy Keane.

“Trebao bi se više brinuti o načinu na koji igra odbranu. Znate li šta je on? Taj Robertson, gledao sam ga više puta, on je jedna velika beba. Eto šta je zapravo taj tip”, smatra Keane.

Chris Sutton, bivši napadač Blackburna, danas radi kao stručni analitirač za BBC i priznaje da nikada ništa slično u karijeri nije vidio.

“Zaista ne znam šta je sudija mislio. Koliko vidim, treba ga drastično kazniti. Ne mogu se sjetiti još jednog ovakvog događaja, nikada ovakavo nešto nisam vidio”, rekao je Sutton.

https://twitter.com/espnfc/status/1645105304600715264?s=46&t=9Vj4pAsBgZ-hrGA_dd6uig

Podsjećamo, meč između Liverpoola i Arsenala je završen rezultatom 2:2, iako su gosti iz Londona imali vodstvo od 2:0.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE