Džeko za UEFA-u otkrio s kojim legendarnim igračem su ga upoređivali dok je igrao za Želju

Džeko za UEFA-u otkrio s kojim legendarnim igračem su ga upoređivali dok je igrao za Želju

Edina Džeku i njegov Inter očekuju najvažnije utakmice u sezoni uoči kojih je govorio za zvaničnu stranicu UEFA-e kojoj je otkrio neke zanimljive detalje iz svojih najranijih početaka.

Poznato je da je popularni DIjamant svoje prve nogometne korake naparavio u sarajevskom Željezničaru u kojem je stasao kao igrač i iz kojeg je kasnije otišao u Češku. Sve ostalo je historija.

Prisjetio se i svojih početaka u timu sa Grbavice i toga kako je trenirao lijevu nogu koja mu je bila za nijansu “slabija” od desne.

Osim toga otkrio je kako ga je jedan od trenera zvao po njegovom nogometnom uzoru, legendarnom Ukrajincu Andriyju Shevchenku.

“Kada sam bio dijete igrao sam za klub iz mog grada, Željezničar. Ostajao sam poslije treninga vježbati lijevu nogu jer nisam bio jak na toj nozi i želio sam napredovati. Jedan od trenera me stalno zvao Shevchenko.

Govorili su mi da ih podsjećam na njega – plav si kao on i imaš neke poteze. Polako, počeo sam ga kopirati. Sjećam se njegovog hat-tricka koji je postigao na Camp Nou. Od tog momenta je postao moj omiljeni igrač”, izjavio je Džeko za UEFA-u.

Nerazzure u srijedu od 21 sat očekuje prva utakmica polufinala Lige prvaka protiv gradskog rivala Milana i očekuje se neviđeni spektakl kako na terenu, tako i na tribinama.

Revanš je na rasporedu 16. maja kada će Inter biti nominalni domaćin, a osim u tim mečevima Rossoneri će im biti rivali i kada je u pitanju plasman u Ligu prvaka kroz Seriju A.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE