Ako želi titulu evropskog prvaka, Inzagi mora staviti Džeku od prve minute, evo zašto!

Ako želi titulu evropskog prvaka, Inzagi mora staviti Džeku od prve minute, evo zašto!

Simone Inzagi (Inzaghi), trener Intera, prije nekoliko dana je kazao kako još nije siguran u to ko bi trebao igrati u vrhu napada protiv Mančester sitija u finalu Lige prvaka. 

Da je riječ o prije mjesec, ovdje ne bi ni postojala dilema. 

Belgijski napadač je od povratka u Inter, nakon neslavnog odlaska u Čelzi, igrao užasno. Redali su se promašaji “odmetnutog sina” na sedmičnoj bazi i njegova forma je izgledala doista loše. 

Lukaku, kojem većina navijača još nije oprostila izdaju, posljednjih sedmica je počeo s boljim partijama. Nevjerovatni promašaji i dalje vrebaju negdje u blizini, ali je to mnogo manje očigledno kada između tih promašaja postignete i poneki gol. 

S druge strane, Inzagi nije nagradio u posljednjim sedmicama Edina Džeku. Iako je Dijamant držao ekipu iznad vode, dok se Lukaku liječio i čuvao novih povreda, on u posljednjim sedmicama minute dobija na kapaljku. 

Kakvu će odluku donijeti Inzagi niko ne zna, ali ako će se ići na motiv i želju – boljeg od Džeke neće naći.

Veliki borac, željan pobjeda i velikih trofeja. Kada se na to doda bivša ekipa koja ga se riješila u najboljim godinama, čini se da je pozornica postavljena da Dijamant još jednom zablista kad je najpotrebnije i kruniše svoju karijeru trofejom Lige prvaka. 

avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE