U narednih 30 dana anonimno možete prijaviti korumpirane inspektore Porezne uprave FBiH

U narednih 30 dana anonimno možete prijaviti korumpirane inspektore Porezne uprave FBiH

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine otvorila je mail adresu [email protected], na koju porezni obveznici mogu, anonimno, prijaviti ukoliko ih neki od službenika Porezne uprave ucjenjuje, iznuđuje novac od njih ili na bilo koji drugi način vrši pritisak, piše bh. novinska agencija Patria.

Portparolka Porezne uprave FBiH Adisa Hamzić rekla je Patriji da je ova mail adresa otvorena 19. januara. Bit će otvorena mjesec dana.

– Nakon natpisa medija da u Poreznoj upravi FBiH ima službenika koji su skloniti korupciji, otvorili smo mail adresu na koju poreski obveznici mogu prijaviti korupciju. Prijave moraju biti utemeljene, i sa dokazima. Svaku od prijava naše službe će uredno procesuirati – rekla je Hamzić.

Porezna uprava je ranije otvorila mail adrese na koje građani mogu prijaviti nepoštivanje poreznih zakona i druge koruptivne radnje. Te mail adrese su  [email protected]  i  [email protected]. Nepravilnosti građani mogu prijaviti i putem SMS broja 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333, piše Patria.

nap.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE