Pogledajte kako sol izbjeljuje zube, uklanja perut, čisti kožu

Pogledajte kako sol izbjeljuje zube, uklanja perut, čisti kožu

Kako biste dobili savršeni tonik za čišćenje pora, trebate samo tri stvari. Sol, mlaku vodu i bočicu s pumpicom, piše womenshealthmag.com

Sve što trebate napraviti je – jednu žlicu soli otopiti u decilitar i pol mlake do tople vode. Trebate pričekati da se sol otopi u vodi, a onda je pošpricati po licu. Sol će uništiti duboke nečistoće, ali i pomoći u regulaciji ulja koja proizvodi koža.

Sol, u kombinaciji s uljem aloe vere ili lavande, može poslužiti za dubinsko odstranjivanje mrtvih stanica kože, kao i za njenu revitalizaciju. Na primjer, napunite polovicu čaše solju, u nju iscijedite aloe vera sok ili gel u iznosu pola količine soli i u sve dodajte kapljicu ili dvije lavandinog ulja. Sve jako dobro promiješajte i nanesite prije ili tijekom tuširanja i to na način da smjesu dobro utrljate u kožu, kako bi bilo što djelotvornije.

Uklonite komadiće prhuti uz pomoć soli

Ukoliko se borite s peruti, upravo sol može biti vaš veliki pomoćnik. Razdijelite kosu u pramenove, ali tako da tjeme bude vidljivo i dostupno. Jednu žlicu soli rasporedite po cijelom tjemenu. Vlažnim prstima masirajte tjeme deset do petnaest minuta. Nakon toga, sve dobro isperite proizvodima koji ne potiču nastajanje peruti.

Žutilo noktiju i zubi možete ukloniti jednostavnom smjesom

Ako su vam zubi žuti, a prati ih i loš zadah, sol može pomoći i u tom slučaju. Sve što trebate za bjelje zube je pomiješati jednu žlicu soli s dvije žlice praška za pecivo. Kako bi se kombinacija mogla “primiti” na četkicu, ona mora biti prilično vlažna. Za borbu sa zadahom pola žlice soli i pola žlice praška za pecivo uspite u decilitar vode. Pričekajte dok se sol otopi, a zatim tekućinu dobro promućkajte u ustima. Važno je da prođe između svih zubi.

Kako bi vam nokti bili bijeli i čvrsti potrebni su vam sol, limunov sok i prašak za pecivo. Po jednu žlicu svih sastojaka otopite u pola čaše tople vode. Nokte namačite u vodi desetak minuta, isperite ih, a zatim uklonite nepravilnosti mekanom rašpicom. Ruke nakon tretmana namažite hidratantnom kremom.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE