Čelik prvenstvo otvara na Bilinom polju sa Borcem

FOTO: Ilustracija
FOTO: Ilustracija

Sutra počinje Premijer nogometna liga za sezonu 2013/2014. Čelik prvenstvo otvara na Bilinom polju, u prvom kolu u Zenici gostuje banjalučki Borac. Derbi na startu prilika je da izabranici Vlade Jagodića procjene sa koliko su uspjeha odrađene protekle pripreme u kojima je Čelik odigrao 6 kontrolnih utakmica bez ijednog poraza.

„Taj niz želimo nastaviti i u prvenstvu, bez obzira što na početku imamo teškog protivnika“, istakao je Vlado Jagodić na današnjoj konferenciji za novinare. Znamo da je Borac opasan protivnik, bez obzira na turbulentna zbivanja u njihovom klubu, i da je tradicija na njihovoj strani, ali tradicije su tu da se ruše i mi ćemo vjerujem ovu po nas neugodnu sutra srušiti – zaključio je Jagodić, koji neće moći računati na Lakičevića, a upitan je i Barać.

Kenan Horić, kapiten crno crvenih, veći dio priprema mučio se sa povredom, koja je kako je kazao sada sanirana. „Atmosfera je u ekipi sjajna, ostali smo na okupu i godinu smo uigraniji što je naša najveća snaga i očekujem pobjedu sutra“ – ističe Horić. Susret između Čelika i Borca igra se u subotu od 21 sat.

rtvze.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE