A-SDA: Što prije uspostaviti novu vlast

A-SDA: Što prije uspostaviti novu vlast

Sinoć je u Zenici održana sjednica KO A-SDA Zeničko-dobojskog kantona na kojoj su razmatrani rezultati općih izbora i aktivnosti na uspostavi postizborne vlasti. Konstatovano je da je A-SDA za evropsku BiH iz općih izbora izašla kao moralni pobjednik.

A-SDA ne može konstatovati da su protekli izbori bili fer i pošteni. Manipulacija izbornog procesa vršila se sistematski, od CIK-a pa do biračkih odbora. Neposredno prije izbora bez ikakvog razloga je promijenjeno 50% predsjednika i članova biračkih odbora, koji su zamijenjeni “podobnim” licima, bez znanja političkih stranaka koje su ih predložile. Prema dostupnim podacima, izvještaji sa biračkih odbora su lažirani i ne odražavaju volju građana, a izborne komisije na većini biračkih mjesta su namjerno odugovlačile sumiranje izbornih rezultata, te su na razne načine onemogućavale posmatračima da prisustvuju brojanju glasačkih listića i sačinjavanju zapisnika.

Dugotrajni nepovoljni društveni uslovi, trenutna migrantska kriza, masovni egzodus mladih ljudi i čitavih porodica u zemlje širom svijeta, politički atentati, brutalni napadi na ovlaštena službena lica, sistemska korupcija, nezaposlenost, uz neprihvatljivu političku retoriku, karakterišu stanje opće nesigurnosti i besperspektivnosti života u Bosni i Hercegovini. Zbog toga A-SDA, kao parlamentarna stranka na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, apeluje na što bržoj uspostavi nove postizborne vlasti, čime će se spriječiti da posotjeće vlasti u tehničkom mandatu donose vitalne odluke i netransparentno troše sredstva građana na propale projekte. Naši građani, zbog sigurnosti svoje djece i nedostatka općeg prosperiteta, više nemaju vremenada čekaju.

Na sjednici je data puna podrška predsjedniku A-SDA Zeničko-dobojskog kantona, mr. Rami Isaku, na aktivnostima koje se koordinirano preduzimaju da se najbolji kadrovi Stranke stave na raspolaganje za što bržu uspostavu vlasti koju bi konačno trebali sačinjavati eksperti iz svih oblasti društvenog života, ‘prograđanski’ orijentirane političke matrice, a koji će raditi u interesu države i svakog njenog građanina.

 

Kantonalni odbor A-SDA

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE