A-SDA ZENICA: Fizičkog napada na novinara Gluhića nije bilo

A-SDA ZENICA: Fizičkog napada na novinara Gluhića nije bilo

Gradski odbor A-SDA Zenica s gnušanjem odbacuje harangu koja se posljednjih nekoliko dana vodi protiv ove stranke, a što je kulminiralo danas, insinuacijama i neargumentovanim reakcijama gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i njegove informativne kuće RTV Zenica, o navodnom napadu na novinara od strane jednog našeg člana.

A-SDA stranka realizuje svoj program rada u skladu sa demokratskim principima orijentiranim prema svakom našem građaninu, primjereno univerzalnim vrijednostima ljudskih prava i sloboda i ljudskog dostojanstva svakog čovjeka. S tim u vezi, posebno podržavamo slobodu izražavanja i novinarsku neovisnost.

U cilju objektivnog informiranja javnosti vezano za optužbe o navodnom napadu Sulejmana Spahića na novinara RTV Zenica Sinana Gluhića, mi ćemo javnost o ovome detaljno informirati narednih dana. 

Duboko svjesni činjenice da je najteže obrazlagati događaje i procese koji se imputiraju Stranci, a koji se nisu niti dogodili, javnost ćemo detaljno upoznati u kontekstu naših aktivnosti koje su preduzete u posljednje vrijeme s namjerom iniciranja utvrđivanja odgovornosti za katastrofalno stanje u našoj lokalnoj zajednici po pitanju propadanja javnih preduzeća, NK Čelika i sl.

Ono što je činjenica jeste da fizičkog napada nije bilo, a da verbalni konflikt do kojeg je došlo između Sulejmana Spahića i Sinana Gluhića nema niti političku, niti novinarsku pozadinu i dimenziju.

S tim u vezi, pozivamo nadležne organe da efikasno istraže sve okolnosti ovog verbalnog konflikta i da protiv odgovornih preduzmu zakonske mjere, jer niko nema pravo da pod ‘kišobranom neovisnosti’ uznemirava javnost.

                                                                                                         Gradski odbor A-SDA                                        

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE