Abazović: Molim građane da štede električnu energiju i gorivo, strahujem od krize koja slijedi

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vlada Crne Gore čini sve što može da olakša građanima kada su u pitanju cijene goriva, ali ne može zaustaviti rat u Ukrajini, kazao je crnogorski premijer Dritan Abazović.

Poručio je da je najveća briga Vlade šta će biti na jesen, jer “ne samo da ćemo imati krizu energenata, nego i hrane”.

– Ozbiljne zemlje ozbiljno razmišljaju o predstojećoj krizi. Preduzet ćemo sve mjere i preduzimali smo ih, a već smo imali inicijativu vezano za akciznu politiku – rekao je Abazović na konferenciji za novinare u Vili Gorici nakon susreta s premijerkom Finske Sanom Marin.

ČITAJ JOŠ:  Dritan Abazović podržao inicijativu da se 11. juli proglasi danom žalosti u Crnoj Gori

Abazović je istakao da će uraditi sve što je moguće da građanima olakšaju.

– Molim da građani rade na uštedama električne energije i goriva. Građani dok je lijepo vrijeme da se možda više prilagode zdravim stilovima života. Nije ovo apel da se promijene navike, ali sve na svijetu čeka teška godina i ona neće zaobići ni Crnu Goru – upozorio je Abazović.

Premijer Crne Gore smatra da bi se dobrom i pametnom politikom i regionalnom saradnjom, kao i u vrijeme pandemije koronavirusa, i ova situacija mogla prevazići na najbolji način.

ČITAJ JOŠ:  Požari u BiH: Vlast traži međunarodnu pomoć, građani se plaše njihovih razmjera

Avaz

GODISNJICA
MARKETING