Abazović razgovarao sa Eskobarom: Pratit ćemo situaciju sa ruskim oligarsima, spremni da proširimo obim sankcija

ab
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Crna Gora je spremna da proširi opseg sankcija protiv Rusije kako bi do kraja ispratila vanjsku politiku Evropske unije, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, u razgovoru sa specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom (Gabriel Escobar).

Rekao je da će Crna Gora pratiti situaciju sa ruskim oligarsima i preuzeti sve mjere u skladu sa zakonom, ukoliko budu dolazili u Crnu Goru.

Proširiti opseg sankcija

Iz kabineta vicepremijera saopćeno je da su Abazović i Eskobar razmijenili mišljenja o dosadašnjim dešavanjima u Ukrajini i potencijalnim budućim aktivnostima u cilju sankcionisanja agresije Ruske Federacije na istoku Evrope.

ČITAJ JOŠ:  Ramazan u Iraku: Molitva u Velikoj džamiji Kufe

Saglasili su se, kako se navodi, da je trenutno od presudne važnosti da zemlje Zapadnog Balkana pokažu veliku odlučnost u odbrani civilizacijskih vrijednosti i stanu do kraja jedinstveno uz svoje EU i NATO saveznike.

– Crna Gora je spremna da proširi opseg sankcija kako bi do kraja ispratila vanjsku politiku EU. Pratićemo situaciju sa ruskim oligarsima i preuzeti sve mjere u skladu sa zakonom ukoliko budu dolazili u Crnu Goru. U cilju očuvanja stabilnosti i cjelokupne bezbjednosti zemlje, sprovodimo aktivnosti u cilju suzbijanja malignih uticaja u Crnoj Gori, što je prethodno rezultiralo protjerivanjem jednog ruskog diplomate od strane Ministarstva vanjskih poslova. Pored humanitarne i finansijske pomoći, neće izostati ni pomoć u vojnoj opremi, čim se okončaju unutrašnje procedure u Crnoj Gori – istakao je Abazović.

ČITAJ JOŠ:  Majke Srebrenice poručile Abazoviću: Naša djeca su ubijena samo zato što su Bošnjaci

Snažnija podrška saveznicima

Potpredsjednik Vlade je naveo da Crna Gora nastoji biti primjer stabilnosti i jasne evropske i evroatlanstske politike na zapadnom Balkanu, promovišući ideje mira, dijaloga i suživota. U ovim trenucima, istakao Abazović, prepoznaju se zemlje koje istinski baštine vrijednosti mira, demokratije i evropskog načina života.

Mandatar za sastav nove 43. Vlade je naveo da će, ukoliko se formira, nova izvršna vlast donijeti nekoliko odluka kojim će pružiti još snažniju podršku saveznicima u cilju suzbijanja ruske agresije.

ČITAJ JOŠ:  Zemljotres oštetio školu u Stocu: Srušio se dimnjak, cigle pale u školsko dvorište 

Eskobar je, kako je saopšteno, uputio zahvalnost Crnoj Gori na partnerstvu i naveo da se može računati na svu pomoć SAD-a.

Razgovoru između Eskobara i Abazovića prisustvala je i ambabasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke.

GODISNJICA
MARKETING