Abid Jarić ponovo nagrađen za priču inspirisanu Bihorom

Abid Jarić ponovo nagrađen za priču inspirisanu Bihorom

Književnik Abid Jarić iz Zenice je sa pričom “Pismo” osvojio drugu nagradu na Festivala kratke priče inspirirane Bihorom, organiziranom u okviru manifestacije “Zavičajne staze -Bihor 2013” u Beranama, Crna Gora, koju organizira Centar za ruralni razvoj Petnjica.

Podsjetimo, Jarić je prošle godine sa pričom Sahat pobijedio na ovom Festivalu. Stručni žiri je prošle, ali i ove godine, konstatirao nesumnjiv kvalitet pisanja zeničkog pisca koji nema nikakve veze sa Bihorom i Sandžakom, a napisao je priče koje su vrlo slikovito prožete toponimima, adetima i mentalitetom Bihoraca. Kako se ne bi takmičio i na narednom Konkursu, organizatori su Jariću ponudili da bude u ocjenjivačkom žiriju naredne godine.
Tokom književne večeri “Refik Ličina sa prijateljima” održane protekle subote u Domu kulture u Petnjici, žiri u sastavu: predsjednik Safet Sijarić, članovi Ognjen Spahić i Faiz Softić, proglasio je najbolje priče. Prvu nagradu osvojio je Stamen Milovanović iz Niša za priču „Todor Željkin“, drugu Abid Jarić iz Zenice za priču “Pismo”, a treću Mehmed Đedović iz Kalesije za priču „Bilo dijete sad ga više nema“. Dvije specijalne nagrade za autentično pripovijedanje dodijeljene su Seadu Rambedoviću i Šemsudinu Hadroviću.
Najboljim autorima, pored novčanih nagrada i diploma, pripale su i plakete, umjetničko djelo akademskog vajara Adina Rastodera, mladog darovitog umjetnika iz ovih krajeva, koji završava magisterij na čuvenoj Sorboni.

20130813-145134.jpg

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica