drasko
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 10, 2021 @ 13:20
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Draško Aćimović, ekonomsko-politički analitičar i bivši ambasador BiH, u emisiji “Puls” BN televizije rekao je kako su liste političara i biznismena koji su se korupcijom i kriminalom ogriješili o bh. građane odavno u američkim bazama. Dodaje da je došlo vrijeme za sankcije tih pojedinaca.

On najavljuje kako je Magnicki zakon po kojem SAD sankcioniše političare i biznismene spreman i za našu državu.

– Liste su odavno otvorene, imena već imaju. Naravno da SAD to čuvaju jer je to njihova državna tajna. Međutim, zna se koliki je broj fizičkih lica i kompanija. Tome bi trebala da se pridruži Velika Britanija, Australija i Kanada. To je sve vezano za kriminal i korupciju – kazao je Aćimović.

Aćimović dodaje da sve što je sada plasirano u javnost, a vezano je za sankcije i kako se ne trebaju uvoditi sankcije, plasirali su ljudi koji će dobiti sankcije zbog kriminala i korupcije.

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Neće ih dobiti zbog svoje hrabrosti i čuvanja zemlje nego zbog svega što su uradili i opustošili ovu zemlju. Ne možete pričati o tome da ćete osamostaliti RS, a osiromašiti je do te mjere da ostane prazna ljuštura“, naglasio je Aćimović.

LIDER