Aco Pejović donirao novac za operacije Almire Patković i Irme Subašić

Aco Pejović donirao novac za operacije Almire Patković i Irme Subašić
FOTO: Magazin Express
FOTO: Magazin Express
FOTO: Magazin Express

Boravak u Sarajevu Aco Pejović je, pored toga što je održao press konferenciju za predstojeći koncert, iskoristio i da po ko zna koji put pokaže svoju humanost. Naime, nakon što je u prepunom kafeu „Inn“ najavio spektakl koji će se 10. maja održati u Zetri, Aco se družio sa mnogobrojnim novinarima strpljivo davajući intervjue.

No, kada se u prostoriji pojavila četveromjesečna Almira Petković, kojoj je potrebna operacija debelog crijeva, Aco je sve zaboravio i uzeo u naručje malenu djevojčicu. Odmah je donirao njenim roditeljima izvjesnu sumu novca koja je potrebna za operaciju kod doktorice Danice Jovanović u Beogradu. Ali to nije bilo sve. Pejović je , kada je čuo kod koje doktorice dijete treba da se operiše, odmah nazvao svoje prijatelje doktore na institutu „Majka i dete“ u Beogradu i urgirao da se mala Almira što bolje pripazi.

Sa djevojčicom su došli i njeni roditelji, ali i brat Edin, koji samo zbog Ace tog dana nije otišao u školu. Imao je želju da ga vidi, a Pejović mu je, nakon što je čuo da igra fudbal, obećao da će mu na kućnu adresu poslati profesionalnu fudbalsku loptu. 

Nešto ranije tog dana Pejović je uplatio i novčanu donaciju za liječenje 14-godišnje Irme Subašić, koja čeka na svoju operaciju na klinici u Beču.

Izvor: Magazin Express

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS