Adis Hajlovac, oficir za sigurnost NSBiH: U Zenicu ne dolaze grčki huligani

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Informacije koje sam dobio od Interpola i Fudbalskog saveza Grčke govore da u petak u Zenicu neće doći problematični navijači, odnosno grčki huligani koji su pravili probleme tokom utakmice u Atini u novembru prošle godine, rekao je za Anadolu Agency (AA) Adis Hajlovac, oficir za sigurnost Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

“FS Grčke je za svoje navijače od N/FS BiH tražio 550 ulaznica za sjevernu tribinu stadiona Bilino polje i 220 prve kategorije. Iz njihovog Saveza rekli su mi da su do juče prodali svega 60 ulaznica navijačima za koje garantuju da su miroljubivi i faktički turisti. Oni će avionom ići u Beograd gdje će u četvrtak spavati i u petak će se uputiti ka Zenici. Međutim, sve informacije uzimamo sa rezervom i N/FS BiH i policija spremaju se za maksimalne mjere sigurnosti i kao da će Grka biti jednak broju ulaznica koje su zahtijevali”, istakao je Hajlovac, dodavši:

ČITAJ JOŠ:  Bh. sport ostao bez vrhunske sportistkinje: Umrla Adela Merdžanić

“Utakmica je klasifikovana kao vrlo visokog rizika i u tim varijantama neće biti odobreno unošenje većih transparenata. Navijačkoj grupi ‘BH Fanaticos’ odobrili smo dio koreografije koja neće predstavljati opasnost po bilo koga. Svim navijačima na stadion bit će dozvoljeno unošenje samo državnih obilježja BiH. Bilo koji napisi ili poruke koje pozivaju na nasilje bit će oduzimani još u predkontrolama ispred stadiona”.

U N/FS BiH ističu i da su “digli pripravnost” i da će mjere sigurnosti biti rigorozne, poput onih koje su poduzete za utakmicu baraža za EURO 2016 protiv Republike Irske u novembru 2015.

ČITAJ JOŠ:  Cristiano Ronaldo otkrio spol blizanaca koje čeka sa zaručnicom Georginom

“U svakom slučaju, apelujemo na naše navijače da se uzdrže bilo kojih provokacija, kojih istina ne bi trebalo ni biti obzirom da u Zenicu, očito, dolazi mali broj miroljubivih navijača Grčke. I FIFA i UEFA utakmicu u Zenici prate pod posebnom prismotrom. Shodno tome, jako je bitno da ne bude ni najmanjih ispada i da na tribinama bude istinsko fer i korektno navijanje, u što iskreno mi u N/FS BiH ne sumnjamo znajući da imamo jedne od najboljih navijača u svijetu”, poručio je Hajlovac, pa naglasio:

“Bitno je da naši navijači dođu na stadion što ranije kako bi se izbjegle velike gužve. Na prilazima stadionu u Zenici sada imamo elektronsko skeniranje ulaznica i svi oni koji ne budu posjedovali valjane karte za meč bit će odmah vraćeni i neće im biti dozvoljen ni pristup zoni oko stadiona”.

ČITAJ JOŠ:  Ibrahimović se oglasio iz izolacije: Ova životinja se ne može pripitomiti

Obzirom da će mjere sigurnosti biti na povećanom nivou navijačima na stadion neće biti dozvoljeno unošenje hrane i pića koji prethodno nisu prošli policijski kontra-diverzioni pregled.

“Ovo je posebno bitno da znaju svi navijači koji u mjesecu ramazanu poste jer utakmica počinje u 20.45 sati, neposredno nakon nastupanja iftara”, rekao je Hajlovac.

Fokus.ba

GODISNJICA
MARKETING