Portal 072info

Admir Mujanović, član Glavnog odbora NB-a: Gnusna je laž da sam Ekrema Tuku uhvatio za vrat i izbacio

“Fuad Kasumović je u decembru prošle godine krenuo u pregovore sa Bakirom Izetbegovićem s namjerom da se Nezavisni blok proda. Imali su tajnu večeru. Na tu priču su nasjeli federalni poslanici Eldin Vrače i Elvedin Voloder. Pridružila im se Dženana Hodžić nakon razgovora sa Kasumovićem, koji joj je rekao da prati njih dvojicu, da oni imaju para, da su u biznisu. Kasumović je pokušao da kompletan Kantonalni odbor u Zenici izvuče iz NB-a, nakon što Nezavisni blok sa Šepićem na čelu nije pristao da ide u koaliciju sa SDA”, tvrdi Admir Mujanović, član Glavnog odbora NB-a, reagujući na intervju sa Kasumovićem u Oslobođenju (Fuad Kasumović: Šepić želi napraviti stranku jednog lica).

Nisam ja zaštitar

U intervjuu je Kasumović rekao da je “Šepić postavio svoje ljude i nekakve svoje zaštitare, a da je Ekrema Tuku, predsjednika Gradskog odbora NB-a Zenica, koji je krenuo da vidi brojanje, izvjesni Šepićev izbacivač koji se zove Admir uhvatio za vrat i izbacio iz te prostorije”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Nisam nikakav zaštitar. Zna se dobro ko sam. Član sam GO NB-a i sekretar KO NB-a Sarajevo. Gnusna je laž da sam Ekrema Tuku uhvatio za vrat i izbacio. Ono na šta Kasumović i oni nisu računali je da su kompletne prostorije gdje je održan Kongres stranke pod videonadzorom. Može se pogledati snimak. Uostalom, da sam uhvatio Ekrema Tuku za vrat, valjda bi me prijavio policiji, rekao je Mujanović.

Dodao je da se sastao sa Fuadom Kasumovićem prije mjesec i to na “njihovoj benzinskoj pumpi u Zenici”, da ga je pitao da li će se kandidovati za predsjednika stranke, na što mu je Kasumović odgovorio da neće, da ga to ne interesuje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Šepić je u mom prisustvu, u jednom ugostiteljskom objektu u Zenici nudio Kasumoviću da odustane od kandidature ako se ovaj želi kandidovati za predsjednika stranke. Kasumović je tvrdio da ne želi da se kandiduje. Tom razgovoru su bili prisutni i Kasumovićeva supruga Mersija i drugi. Ali, kandidovao se u zadnjem trenutku. Zna se da je za kandidaturu za predsjednika trebao biti predložen iz tri kantonalna i šest općinskih ili gradskih odbora. Kasumovića je kandidovao samo grad Zenica. Na sjednici Predsjedništva NB-a, iako su se ostali članovi protivili, Šepić je insistirao da prihvatimo kandidaturu, istakao je Mujanović.

image

Senad Šepić: Stari-novi predsjednik / Amer Kajmović

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Otkriva da je Tuka na Kongres došao sa četiri nova imena, iako je bila utvrđena lista delegata, ali da su i to prihvatili. Problem je, veli, nastao kada su Tuka i Kasumović shvatili da će Šepić pobijediti.

Brojanje na ekranu

– Tuka je insistirao da uđe u prostoriju u kojoj su se brojali glasovi. Ulazio je i izlazio. Kasumović je naišao i pitao ga šta ima, na što mu je ovaj odgovorio da ima problema. On je, ustvari, dva puta Kasumovića pokušao uvući u čitavu priču. Onda je Kasumović ušao u prostoriju, a ja za njim i stao sam pored njega. Neko je obavijestio Šepića, koji je ušao poslije nas i rekao mu: “Fudo, možemo ako hoćeš skupa stajati ovdje”. Mogli smo da je htio uključiti i videolink, da na velikom ekranu gledamo kako se broji. Međutim, Kasumović je vidio da kamare na koje se razvrstavaju glasački listići pokazuju da je Šepić imao daleko više glasova, te je bijesan izašao, ustvrdio je Mujanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na kraju je Mujanović dodao da su predsjedniku Nezavisnog bloka Senadu Šepiću nudili da bude ministar civilnih poslova ili da uđe u Dom naroda, a da je on to odbio uz riječi da je to mogao imati da je ostao u SDA i nastavio voditi takvu politiku i da se “ne bi patio praveći novu političku partiju sa kojom se bori za promjene u Bosni i Hercegovini”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

OSLOBOĐENJE

Podijelite članak
  • 27
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME