ADNADIN JAŠAREVIĆ O 072INFO: Portal koji postavlja Zenicu u centar našeg planeta!

Portal 072info slavi šest godina od svog osnivanja i objave prve vijesti. Tim povodom eminentne javne ličnosti pristale su, na naš poziv, dati svoj utisak o našem portalu.

072 INFO: O Zenici i za Zenicu

Nadam se da nikome neće zasmetati lokal patriotski naslov teksta.  Jer, u biti, ono što mi najviše godi u vezi ovog portala što postavlja Zenicu u centar našeg planeta.

Moje mlade kolege, koje zdušno zapisuju sve što je zanimljivo, aktualno, vrijedno, uistinu nastoje prije svega promovirati svoj grad. Tako reći ospoljiti ga van administrativnih granica. No, takođe djeluju izuzetno dobro i u suprotnom pravcu, dovode svijet k nama, objavljuju sve što je zanimljivo u domovini, u inozemstvu, tako da čitaocima ničega ne manjka.

Naročito sam zadovoljan njihovom posvećenošću promociji domicilne kulture. U vrijeme kada pojedini mediji ukidaju redakcije `iz kulture`, na sreću, ima novinara koji shvataju da je kultura najznačajniji dio našeg identiteta, naše lične karte, i, opet na sreću, izgleda da svi rade za 072INFO.

Kako sam novinar starog kova, dakle beskompromisna radilica, novinar koji se nastoji svakodnevno, cijelog života obrazovati, drago mi je vidjeti, pročitati, kako u generacijama koje dolaze ima novinara u potpuno posvećenih profesiji, ali i svome zavičaju.

Ne bih dalje da Vas hvalim, jer će se tekst razvuči nadaleko i naširoko.

Živite dugo i uspješno.

Adnadin Jašarević, književnik i publicista, direktor Muzeja grada Zenica