Adnan Ćatić donirao 15.000 eura za liječenje Mevludina Smrike

Adnan Ćatić donirao 15.000 eura za liječenje Mevludina Smrike

adnanAdnan Ćatić Svaku svoju posjetu Bosni i Hercegovini gleda da maksimalno iskoristi i da skoro uvijek nekome pomogne, naravno kome je ta pomoć neophodna. Ovaj put je to bio Mevludin Smriko.

Mevludinu je prošle godine urađena transplatacija koštane srže u Njemačkom Tubingenu. Nakon toga se vratio u Bosnu sa nadom u brz opravak. U maju ove godine na kontrolnom pregledu ustanovljeno je da se bolest vratili. Liječnici nisu htjeli da urade operaciju jer njihova je prognoza da je Mevludinu ostalo tri mjeseca života.

Nakon razgovora sa prijteljem, Adnan je čuo za Mevludinov slučaj i odmah je kontaktirao porodicu. Kako je za Klix.ba kazao Mevludinov brat Nedžbet, nakon poziva Ćatića, mislio je da se neko šali.

“Neki prijatelji su Adnanu rekli za Mevludina, ali sam i ja sam vjerovao da od toga neće biti ništa. On svaku posjetu u BiH iskoristi da nekome pomogne i vjerovao sam da je pretrpan svim tim molbama, ali nakon što je došao do našeg broja, Adnan nas je i nazvao. Prvi put veza se prekinula, da bih ga ja nazvao, a on je rekao da je Adnan i da će on mene nazvati. Stvarno sam mislio da se neko šali, no, ipak je to bio Ćatić. Pričali smo o tome koliko je novca potrebno, a onda je potom zatražio broj računa i kazao da će uplatiti 15.000 eura”, kazao je Nedžbet za klix.ba, te dodao da nema riječi kojima se može zahvaliti Ćatiću, ali i svima drugima koji pomažu u prikupljanju sredstava za liječenje njegovog brata Mevludina.

Za liječenje je potrebno 100.00 eura. Na računu Mevludina Smrike trenutno se nalazi 57.000 eura, a još 43.000 eura su neophodne za početak njegovog liječenja. Majka Mevludina Smrike, Alma Smriko, ističe da se cifra iz sata u sat mijenja. 

“Jutros sam provjerila račun i kada sam vidjela da je tu i novac kojeg je uplatio naš Adnan, ostala sam bez teksta. Ljudi uplaćuju svakodnevno, cifra se iz sata u sat mijenja i svim srcem sam neizmjerno zahvalna svima i nadam se da će naš Mevludin otići na liječenje”, prenosi klix.ba.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE