Advokat Feraget: Bio sam šokiran arogantnošću i bahatošću policajca Barića

f 12
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Ifet Feraget, advokat porodice Memić u razgovoru za portal „Avaza“ naveo je da određivanje pritvora policajcu Josipu Bariću koji se sumnjiči da je sakrio krvavi džemper Alise Mutap, a koji je mogao biti krunski dokaz u rasvjetljavanju ubistva mladića Dženana Memića, probudilo veliku nadu za brzo privođenje pravdi odgovornih za ovaj zločin.

-Bio sam jučer na ročištu na kojem je tužilac Ćazim Hasanspahić iznio ono najvažnije iz prijedloga za određivanje pritvora i bio sam šokiran arogantnošću i bahatošću policijskog službenika Josipa Barića koji nijednom riječju nije priznao ono što mu se stavlja na teret s obzirom da postoje dokazi koji su neoborivi. Imao je jasnu naredbu tužioca da izuzme odjeću, a nije po njoj postupio – kaže Feraget.

On je naveo da je posebno zabrinjavajuće “što se pozvao na obustavu istrage koju je protiv njega vodilo sarajevsko tužilaštvo“.

– Tu istragu su vodili i obustavili tužioci koji su kao i on osumnjičeni u ovom predmetu. Oni mu čak nisu ni stavili na teret da nije izuzeo džemper Alise Mutap sa tragovima krvi – kaže Feraget.

Baš ti tužioci koji su abolirari Barića bit će obuhvaćeni proširenjem istarge Tužilaštva BiH.

– Već sam rekao da će javnost biti šokirana nekim detaljima nakon što Tužilaštvo BiH okonča istragu u tom segmentu, a vezano konkretno za ovaj džemper koji je predat porodici Mutap. Iz KCUS-a su vratili taj džemper iako je i ljekarima i medicinskom osoblju poznato da se u takvim situacijama garderoba ne vraća nego se predaje policiji kojoj je bio zadatak da je izuzme. Javnost će biti uznemirena saznajem na kojim dijelovima i gdje su se nalazile te krvave fleke, ali nećemo ništa prejudicirati nego ćemo pustiti Tužilaštvo BiH da vodi istragu, kao što je to i najavila glavna tužiteljica Gordana Tadić – zaključio je Feraget.