Advokat Kadrija Kolić : Solak nije osumnjičen i nema tužilaštva koje može podnijeti optužnicu

Podijelite vijest

Istragu koju vodi Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), a koja upravo vrši pretres u objektu Federalne uprave civilne zaštite na Stupu, prokomentarisao je advokat direktora FUCZ Fahrudina Solaka, Kadrija Kolić. Advokat direktora FUCZ-a smatra da je u medijima u prethodnom periodu izneseno dosta laži o slučaju nabavke respiratora.

“Za sve laži izrečene o postpuku nabave respiratora u zadnjih sedam dana treba dosta medijskog prostora da bi se to na precizan način demantovalo i da bi javnost shvatila o čemu se ovdje radi”, kazao je za Klix.ba Kolić.

Advokat Kolić je za izjave odgovornih iz Agencije za javne nabavke kazao da ne stoje i da su politički motivirane.

“Gospodin Solak nema status osumnjičenog, nije dao nikakvu izjavu i nama tužilaštva u ovoj zemlji koje bi moglo podnijeti optužnicu protiv njega”, izjavio je za Klix.ba Kadrija Kolić.


Podsjećamo, direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak napustio je objekat sjedišta FUCZ-a na Stupu kojeg pretresaju inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Predmet istrage je nabava respiratora koje je za potrebe zdravstvenog sistema Federacije BiH, a po odluci FUCZ-a izvršila kompanija Fikreta Hodžića “Srebrena Malina”.

Da li je bilo laži ili ne potvrdit će istraga nadležnih organa, a ono što je do sada jeasno jeste da do sada poznate činjenice ukazuju na neregularnosti u samom procesu nabavke respiratora. To je uostalom potvrđeno i iz Agencije za javne nabavke BiH.

Klix.ba


Podijelite vijest