Advokat Mehmedbašić: Jasmin Ćatić Bomba osuđen za ranjavanje Mirze Hatića i pušten na slobodu

Advokat Mehmedbašić: Jasmin Ćatić Bomba osuđen za ranjavanje Mirze Hatića i pušten na slobodu

Općinski sud u Sarajevo prihvatio je sporazum o priznanju krivice te je danas Jasminu Ćatiću Bombi izrekao 18 mjeseci zatvora za izazivanje opće opasnosti, odnosno za ranjavanje Mirze Hatića u septembru 2023. u ljetnjoj bašti kafića na Baščaršiji, potvrdio je za portal “Avaza” advokat Omar Mehmedbašić koji je zastupao Ćatića.

– Prihvaćen je sporazum i izrečena mu je kazna od 18 mjeseci zatvora, te je danas iz pritvora pušten na slobodu – kazao je za “Avaz” advokat Mehmedbašić.

Mehmedbašić zastupao Ćatića - Avaz

Mehmedbašić zastupao Ćatića. Avaz

Prema navodima iz optužnice Ćatić se tereti da je 19. septembra 2023. godine oko 11:37 sati u bašti jednog usgostiteljskog objekta u Starom Gradu u kojem je u tom momentu bio okupljen veći broj ljudi, prišao sa leđa Mirzi Hatiću., koji je sjedio u bašti, a potom iz torbice izvadio pištolj koji je uperio prema njemu.

Nakon što mu je Hatić rekao da ostavi pištolj i da se potuku, optuženi mu se obratio riječima “Ti ćeš dobiti svoje”, nakon čega je ispalio najmanje dva hica u pravcu nogu Hatića koji je zadobio lake tjelesne povrede.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS