Advokatica za razvode otkrila zašto najčešće pucaju brakovi

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Jako je teško sačuvai brak u današnjem “brzom” načinu života i drugačijih vrijednosti, posebno jer životni vijek traje i do sto godina. Ostaje nam jako puno vremena u kojem bi se trebali podudarati s nekim drugim bićem u njegovim različitim fazama života.

Britanska advokatica za razvode Aješa Vardag (Ayesha) objasnila je koji su po njoj najčešći problemi u braku zbog koje parovi traže njene usluge. Ona kaže da se ljudi sve češće razvode zbog nespretnosti s tehnologijom, jer im partneri pronađu poruke, fotografije ili aplikacije koje tamo ne bi trebale biti.

Ipak, ističe Vardag najčešći razlog razvoda je taj što se supružnici vremenom udalje.

– Prestanu paziti na brak i jedan na drugog. To se svakome može dogoditi, ma koliko brak nekad bio dobar – kaže ona.

 Uvijek kažem da se većina razvoda događa jer shvatite da osoba s kojom ste više nije ona osoba s kojom ste se vjenčali – rekla je za “Mirror.”

 – Danas je veliki problem i to što ljudi, zbog astronomskog rasta troškova života i stagnacije tržišta nekretnina, i nakon razvoda nerijetko ostaju zarobljeni u istom kućanstvu s bivšim partnerima. Neki se moraju vratiti roditeljima ili pak useliti svojoj odrasloj djeci, što nikome nije lako – kaže Aješa koja je i sama razvedena, a dodaje i da je jako važno na kraju braka prepoznati da se odnosi ponekad naprosto mijenjaju i da to nije ničija krivnja. 

– Razvod ne mora biti kraj, već može biti i novi početak nekog odnosa, ali i početak drugačijeg odnosa sa sobom. Nakon razvoda možemo ostati dobri s bivšim partnerom i imati dobar i uravnotežen život u kojem gradimo karijeru i razvijamo se, uspostavljamo neke nove odnose, a imamo i dovoljno vremena i prostora za nove interese – rekla je Vardag.

Avaz