Portal 072info

Agencija za sigurnost hrane testira hranu i piće u 25 gradova i općina

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Agencija za sigurnost hrane BiH započela je s testiranjem hrane i pića u okviru Plana praćenja zdravstvene ispravnosti vode za piće, prirodnih mineralnih, prirodnih izvorskih i stolnih voda te voća i povrća za 2015. godinu. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

U skladu sa spomenutim planom u 25 gradova i općina u Bosni i Hercegovini bit će uzeto oko 530 uzoraka hrane na kojima će se uraditi oko 4550 laboratorijskih analiza, priopćeno je iz Agencije za sigurnost hrane BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Laboratorijskim analizama bit će utvrđena razina ostataka 25 aktivnih materija u voću i povrću kako bi se uradila procjena rizika izloženosti potrošača neispravnoj hrani biljnog podrijetla, utvrdilo pridržavaju li se poljoprivredni proizvođači u BiH dobre poljoprivredne prakse, te spriječile moguće zapreke pri izvozu i uvozu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Također, na 430 uzoraka vode za piće iz objekata javne vodoopskrbe, prirodnih mineralnih, prirodnih izvorskih i stolnih voda analizirat će se eventualna nazočnost metala, nitrata, nitrita, mineralnih ulja, tetrakloretena, trikloretena i mikroorganizama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na temelju rezultata laboratorijskih analiza, Agencija za sigurnost hrane BiH dat će preporuke mjerodavnim institucijama za daljnje postupanje u svrhu zaštite zdravlja i interesa potrošača.

Agencija za sigurnost hrane BiH, u suradnji s nadležnim institucijama BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH kontinuirano poduzima mjere zaštite zdravlja i interesa potrošača, kao i omogućavanja ravnopravnog položaja subjekata u poslovanju s hranom na tržištu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sve mjere temelje se na propisima o hrani koje inicira i priprema Agencija u suradnji s nadležnim institucijama BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH. Propisi o hrani kontinuirano se usklađuju sa zakonodavstvom EU, a u njih su ugrađeni najnoviji znanstveni standardi, čime se na najbolji način štiti zdravlje potrošača, stoji u priopćenju.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME