Ahić: Najveći problem za BiH je “specijalni rat” koji vode centri političkih moći

jasmin ahic privatni album

Stručnjak za sigurnost Jasmin Ahić kazao je za N1 kako organizovani kriminal nije najveći problem BiH već “specijalni rat” koji protiv BiH vode centri političkih moći.

“Moskva i Beograd s desne strane s lijeve strane, te politička partija iz Zapadne Hercegovine, segment hibridnog rata koji vodi u nekim fazama i putem medija Dragan Čović”, rekao je Ahić.

Istakao je kako je siguran da će “pobjedom i inauguracijom američkog predsjednika i njegovim angažmanom na Balkanu, BiH i region dobiti nešto više – da budemo osnaženi i jaki u onome što se odnosi na državu BiH”.

“Ja sam siguran da će se desiti promjene jer SAD su uložile toliko mnogo u BiH i region, a oni su bili ti koji su intervenirali kada se desio genocid u i oko Srebrenice. Rekli su ‘stop’. Da se to nije desilo, mi bismo bili u nekom balkanskom segmentu trvenja određenih naroda i nacija u kojem jači uvijek tlači. Ako manji nemaju mehanizme da odbiju tog većeg koji ima zle namjere, uvijek može doći do onoga što se dešava svakih 50 godina. I ovo naoružavanje Republike Srbije remeti Dejtonski mirovni sporazum u smisli srazmjerne nabavke naoružanja. Za šta će Srbijie bespilotne kinske letjelice? Vučić kaže da se odbrane od eventulanih napada. Ko je Srbiju ikada napao”, kazao je Ahić u Danu uživo.

Smatra kako je ulazak u NATO savez najveći cilj BiH.

Više o ovoj temi čitajte OVDJE.

Prethodni članakOvo su razlozi zbog kojih vodu ne treba da pijete tokom obroka
Sljedeći članakVolkswagen Golf je bio najpopularniji automobil u Europi u 2020. godini