anel ahmedhodzic
AUTOR: P.D.
DATUM: stu 16, 2021 @ 23:10
KATEGORIJA: BiH / Sport
FIXGEHALT

Mladi stoper nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić zadovoljan je igrom, ali ne i rezultatom Zmajeva u porazu od Ukrajine.Nogometaši BiH su porazom rezultatom 0:2 okončali kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a Ahmedhodžić ističe da je borba bila na vrhuncu.

NER FIT

“Borili smo se danas. Pokazali smo da možemo boriti i to je bila velika razlika u odnosu na Finsku. Igrali smo dobro i nismo imali sreće sa šutevima na njihov gol. Lopta nije htjela ući. Oni su imali dvije dobre šanse i dali dva gola. Imao je Hadžikadunić priliku glavom, pa sam ja u nastavku akcije promašio. Možemo biti ponosni kako smo danas igrali, ali sam razočaran samo rezultatom”, rekao je mladi stoper u javljanju Nove BH.

Nogometaš Malmoa je poručio kako jedva čeka nove kvalifikacije. U pitanju je borba za Evropsko prvenstvo koje se igra 2024. godine.

“Jedva čekam nove kvalifikacije da vratimo nešto ljudima u BiH i iz čitavog svijeta koji nam pružaju podršku. Meni je sjajan osjećaj igrati za reprezentaciju. Ne mogu vam opisati koliko mi znači podrška navijača”, dodao je Ahmedhodžić.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Podsjetimo, BiH je okončala rezultatski najneuspješnije kvalifikacije u svojoj historiji, ali je Anel Ahmedhodžić jedan od najvećih dobitaka za Zmajeve pošto je stoper koji može biti lider u godinama koje dolaze.

LIDER