Ahmet Sejdić: Šta treba da se desi da kažemo dosta Srbiji i nastavku agresije!?

Ahmet Sejdić: Šta treba da se desi da kažemo dosta Srbiji i nastavku agresije!?

Ahmet Sejdić, ratni komandant Prve slavne Višegradske brigade, oglasio se nakon što je srbijanska policija danas uhapsila Edina Vranja, bivšeg visokog službenika Federalne uprave policije. “Edin Vranj – ljudska i policijska vertikala u najtežim danima odbrane naše jedine domovine časno i primjerno je pokazao da je čovjek i prema onima koji su ubijali Bosnu i život u njoj.

Danas ga hapse u Srbiji iz koje su dolazili dobrovoljci da ubijaju nedužan i goloruk narod i da ‘spašavaju’ Srbe od komšija muslimana.

Šta treba da se desi da kažemo dosta i Srbiji i nastavku agresije!? Oni koji nas predstavljaju to moraju učiniti odmah ili neka podnesu ostavke odmah. Ako to neće, bit će bačeni u kante za smeće. Takvi nas više ne mogu predstavljati”, napisao je Sejdić.

Podsjetimo, pripadnici MUP-a Republike Srbije uhapsili su bivšeg visokog službenika FUP-a Edina Vranja pri ulasku u Srbiju, kod graničnog prijelaza Uvac – Rudo.

On se tereti da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao isljednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zaroblјenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS